fzs Fiap-mladi
 
 
 

fzs

 

Foto klub Kamnik pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije
razpisuje razstavo fotografij z naslovom

STARE TOVARNE

Pogoji za sodelovanje:

Na razpisu, ki bo potekal v skladu s pravili Fotografske zveze Slovenije (FZS) s št. 14/07, lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

Tema razstave so stare tovarne. Pričakujemo fotografije zunanjosti in notranjosti zapuščenih ali še delujočih tovarniških objektov, posnetih kjerkoli po svetu.

Vsak avtor lahko sodeluje z največ 6 deli v barvni ali črnobeli tehniki, ki so lahko v digitalni ali analogni obliki.

Digitalne fotografije morajo biti v JPEG ali TIFF formatu in ne manjše od 4 milijonov točk. Datoteke naj bodo poimenovane v obliki >ImePriimek_zaporedna številka fotografije_naslov fotografije<. Pazite pri izpolnjevanju prijavnice, da se bodo podatki ujemali z imeni datotek.

Klasične fotografije morajo ustrezati velikosti od 18 x 24 cm do 30 x 45 cm. Prosimo, da fotograij ne lepite na podlago! Na hrbtni strani vsake fotografije naj bodo navedeni naslednji podatki: ime in priimek avtorja ter naslov fotografije. Podatki na hrbtni strani fotografije se morajo ujemati s podatki, navedenimi v prijavnici.

Avtorji morajo poleg fotografij poslati tudi pravilno izpolnjeno prijavnico, ki je lahko v tiskani ali digitalni obliki.

Prijavnina za sodelovanje na razstavi znaša 8 EUR in mora biti priložena pošiljki. V nasprotnem primeru bodo vsa dela zavrnjena. Prijavnino lahko tudi nakažete na transkacijski račun 02312-0254941714 (NLB), kjer v polje sklic vpišete >tovarne+ime avtorja<.

Dela pošljite na naslov: Foto klub Kamnik, p. p. 35, 1240 Kamnik najkasneje do 22.10.2007. Digitalne fotografije lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov: tovarne@fotoklub-kamnik.si

Poslane fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo, za kar avtor tudi prevzema vso odgovornost.

Izidi žiriranja bodo znani do 16.11.2007 in bodo objavljeni na spletni strani Foto kluba Kamnik (www.fotoklub-kamnik.si). Vsak udeleženec razpisa bo prejel obvestilo o rezultatih po elektronski ali navadni pošti, kar lahko avtor določi sam in to označi v prijavnici.

Žirija bo podelila 3 nagrade in do 3 diplome po pravilniku FZS. Odločitev žirije je dokončna in nepreklicna. V žiriji bodo fotograf Tomaž Levstek, F1 FZS, fotograf Primož Hieng, F2 FZS in umetnostni zgodovinar Dr. Damir Globočnik.

Koledar razstave:
Sprejem del: 22.10.2007                        
Otvoritev razstave: 22.11.2007
Žiriranje: 2.11.2007                                 
Vračanje del s katalogom: 1.3.2008
Obveščanje o rezultatih: 16.11.2007

Organizator bo s prispelimi deli ravnal pazljivo, ne prevzema pa nobene odgovornosti za morebitne poškodbe ali izgubo, ki bi nastale med pošiljanjem.

Prejetih elektronskih medijev ne bomo vračali. Organizator bo iz sprejetih del v digitalni obliki izdelal primerno velike fotografije, ki bodo razstavljene v prostorih Galerije Peroz v Kamniku. Te fotografije bodo ostale v lasti organizatorja kot arhivski material in ne bodo uporabljene v druge namene razen za promocijo razstave.

S podpisom avtor v celoti sprejema pravila in odločitve, ki jih organizator navaja v tem razpisu.

razpisni obrazec (.doc) >>>

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 222, SI-3001 Celje, Slovenija izvedba: agencija Prepih