fzs Fiap-mladi
 
 
 

fzs

 

3. fotografski natečaj Notranjsko-kraških novic

fokus: Notranjska007

Časopis Notranjsko-kraške novice letos znova pripravlja fotografski natečaj z naslovom fokus:Notranjska007. Kot pri prvih dveh skušamo tudi tokrat z naslovom in razpisano tematiko udeležence spodbuditi k fotografiranju vtisov naše Notranjske in nas, njenih prebivalcev. Objavljamo razpis s pogoji za udeležbo, več o samem natečaju, tematiki, kategorijah, nagradah ... pa v prihodnjih izidih Notranjsko-kraških novic.

Razpisni pogoji:

1. Notranjske novice, d. o. o., izdajatelj časopisa Notranjsko-kraške novice, razpisuje fotografski natečaj Fokus:Notranjska007.

2. Natečaja se lahko udeležijo vsi fotografi, ki jim fotografiranje ne predstavlja edinega vira preživetja oz. poklicne dejavnosti.

3. Žirija bo upoštevala in ocenila izključno dela, ki bodo ustrezala razpisnim pogojem in bodo prispela na uredništvo Notranjsko-kraških novic do vključno 31. marca 2007 (velja poštni žig), na naslov: Notranjsko-kraške novice - foto, Tržaška 148, 1371 Logatec. Avtorji lahko dela oddajo tudi osebno na uredništvo, in sicer vsak delavnik med 9. in 13. uro. Pričakovano je, da dela vsaj simbolno izkazujejo razpisano tematiko.

4. Vsak udeleženec natečaja lahko v kategoriji Notranjska odda največ 7 (sedem) fotografij formata 20x30 cm (A4) in še dodatne 3 (tri) v kategoriji Notranjska po sončnem zahodu, skupno torej največ 10 (deset) posnetkov. V elektronski obliki (na CD/DVD-nosilcu) naj posnetki prispejo pri ločljivosti 300dpi in naj ne bodo manjši od 1,5Mb. Avtor lahko pri vsakem posnetku posebej odloča oz. izbira med klasično in digitalno tehniko. Vsi posnetki, tako klasični kot tisti v elektronski obliki, bodo enakovredno ocenjevani.

5. Natečaj je anonimen. Fotografije naj bodo oštevilčene in šifrirane v spodnjem levem kotu na hrbtni strani ali naslovu fotografije v elektronski obliki, npr. >01_sifra<.

6. Oddajanje prijavnice: Prijavnico in obrazec za seznam fotografij je na voljo na spletni strani Notranjsko-kraških novic http://www.nkr-novice.si, naročite jo lahko po telefonu 01 759 08 90 ali jo zahtevate preko e-naslova foto@nkr-novice.si. Izpolnjeno prijavnico vstavite v ovojnico, na katero napišite svojo šifro. Isto šifro napišite tudi na list s seznamom fotografij. Prijavnico v zalepljeni ovojnici ter seznam fotografij skupaj s primerno zaščitenimi fotografijami ali elektronskim nosilcem pošljite na zgoraj navedeni naslov Notranjsko-kraških novic.

7. Avtorji za vsa prispela dela zadržijo moralne avtorske pravice, organizator natečaja, Notranjske novice, d. o. o., pa si pridržuje pravice do uporabe oz. objave fotografij v svojih publikacijah in na razstavah.

8. Vsa v skladu z razpisnimi pogoji prispela dela bo pregledala in ocenila žirija v sestavi: Milena Braniselj, akademska kiparka; Andrej Korenč, urednik fotografije Notranjsko-kraških novic; Marijan Močivnik, oblikovalec; Stanislava Sluga Púdobska, akademska slikarka; in Jože Žnidaršič, fotograf. Pri ocenjevanju bo žirija upoštevala povezanost z razpisano temo, izvirnost in izpovednost del ter tehnično dovršenost in estetska merila. Vse odločitve žirije so dokončne in nepreklicne.

9. Rezultati natečaja bodo objavljeni v časopisu Notranjsko-kraške novice in na internetni strani http://www.nkr-novice.si najkasneje do 30. aprila 2007. Nagrajena in izbrana dela bodo tudi razstavljena na razstavi po zaključku natečaja.

Več informacij: na internetni strani Notranjsko-kraških novic http://www.nkr-novice.si

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 222, SI-3001 Celje, Slovenija izvedba: agencija Prepih