fzs
 
 
 

 

PRVA RAZSTAVA FOTOGRAFIJ BRYANA ADAMSA V SLOVENIJI
LJUBLJANA
MESTNI MUZEJ
28. 11. 2006 - 7.1. 2007, od 10. do 18. ure.

V torek, 28. novembra 2006, se v Mestnem muzeju v organizaciji Galerije Fotografija in Skupine Futura začne razstava fotografij slavnega kanadskega glasbenika Bryana Adamsa, zadnjih nekaj let tudi odličnega fotografa. Na razstavi, ki je po svetu znana pod imenom Portfolio, si bodo ljubitelji fotografije lahko ogledali 30 portretov znanih oseb v različnih življenjskih situacijah.

Bryan Adams je fotografije zbral v treh knjigah, zadnja z naslovom American Women bo prvič v Sloveniji naprodaj tudi na razstavi. V knjigi, ki je nastala v sodelovanju Bryana Adamsa in Calvina Kleina, so objavljeni portreti vplivnih ameriških žensk. Prav tako bo naprodaj tudi katalog razstavljenih fotografij, ki ga je oblikoval Žare Kerin in založila Galerija Fotografija.

Med 30 portreti, ki bodo razstavljeni na ljubljanski razstavi, si bodo obiskovalci lahko ogledali portrete Phila Collinsa, Mickeyja Rourka, Raya Charlesa, Pamele Anderson, Victorie Beckham, Morrissey, Seana Penna, Tommyja Leeja, Keitha Richardsa, Papeža Janeza Pavla II, britanskega premiera Tonyja Blaira in mnogih drugih. Na razstavi bodo na ogled tudi fotografije njegove družine in prijateljev.  

Knjiga Adamsovih portretov vplivnih ameriških žensk American Women je nastala v tesnem sodelovanju z modno hišo Calvin Klein in vsebuje portrete žensk, kot so Hillary Rodham Clinton, Katie Couric, Jeniffer Aniston, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Hilary Swank, Serena Williams, Lindsay Lohan, Christie Brinkley, Sarah Jessica Parker, Eartha Kitt, Aerin Lauder, Marlo Thomas, Nan Kempner, Paula Zahn, Cindy Crawford, Alice Sebold, Amber Valletta, Katie Holmes, Eve Ensler, Lauren Hutto in mnogih drugih, ki jih je Adams izbral med ameriškimi znanimi igralkami, glasbenicami, novinarkami, umetnicami, podjetnicami in športnicami. Adams jih je kot vzhajajoča zvezda na področju fotografije uspel na prisrčen in hkrati glamurozen način ujeti v objektiv. Povezovalna tema serije fotografij ameriških žensk je njihova odličnost na svojem področju.

Razstavo si lahko ogledate vsak dan razen ponedeljka od 28. novembra 2006 do 7. januarja 2007 med 10. in 18. uro v Mestnem muzeju, Gosposka ulica 15, Ljubljana. Vstopnina je  500 SIT in znižana 300 SIT.  

 

 



 

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija