fzs
 
 
 

 

Najboljši na mestnem avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa
Znani so zmagovalci nagradnega fotografskega natečaja >Ali te lahko zapeljem?<

Ljubljana, 19. oktober 2006 - Na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa pred Gospodarskim razstaviščem je danes v okviru Študentske arene potekala otvoritev Ljubljanske potniške razstave II - fotografski natečaj >Ali te lahko zapeljem?<. Avtorjem, katerih fotografije bodo odslej mesec dni potovale po Ljubljani, je nagrade podelil direktor ljubljanske Mestne uprave Marko Prijatelj. Prvo nagrado in s tem 200.000,00 tolarjev je za svoji fotografiji  prejel  Matevž Maček.

Fotografskega natečaja >Ali te lahko zapeljem?<, ki je potekal v organizaciji LPP d.o.o. in Javnega holdinga Ljubljana, d.o.o., so se lahko udeležili ljubiteljski in poklicni fotografi. Zapeljive zgodbe mestnih avtobusov, kot je narekoval razpisni motiv natečaja, je ocenjevala tričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali fotograf Aljoša Rebolj, predstavnici organizatorjev Tamara Deu in Justina Simčič. Prvonagrajeni Matevž Maček je iz rok direktorja ljubljanske Mestne uprave Marka Prijatelja prejel denarno nagrado v višini 200.000,00 tolarjev, drugonagrajena Marja Bajželj je poleg denarne nagrade v višini 50.000,00 tolarjev prejela še celoletno prenosljivo vozovnico za vožnjo z mestnimi avtobusi LPP. Slednja je bila tudi nagrada za tretjenagrajenega Petra Miloševiča. Nagrade so prejeli tudi avtorji, ki so se uvrstili od 4. do 10. mesta.

Vzporedno in v sodelovanju s podjetjem Planet 9 je potekal tudi natečaj fotografij, narejenih z mobilnikom. Najboljše MMS-fotografije so izbirali uporabniki mobilnega Planeta, ki so glavno nagrado - mobilni telefon Motorola V3x - dodelili Albinu Baragi, ki mu je nagrado na otvoritvi izročila predstavnica družbe Planet 9 Vita Novak.

Na otvoritvi razstave fotografij najboljših avtorjev je direktorica javnega podjetja LPP Darja Krstič poudarila, da so se odločili za organizacijo fotografskega natečaja, da bi na potovanje z mestnimi avtobusi, ki sicer neopazno zaznamuje naša življenja, pogledali z drugimi očmi.

Ljubljanska potniška razstava II - fotografski natečaj >Ali te lahko zapeljem?< bo na mestnem avtobusu LPP po ljubljanskih ulicah vozila predvidoma mesec dni.

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija