fzs
 
 
 

 

Fotografsko društvo Veno Pilon Ajdovščina skupaj s pokrovitelji Agroind  Vipava 1894, Mlinotest Ajdovščina in Fotografsko zvezo Slovenije - št. 19 / 06 organizira 4.fotografski natečaj

KRUH IN VINO 2006  

Za navedeni natečaj veljajo naslednja razpisna pravila:

UDELEŽBA NA NATEČAJU

Na natečaju, ki je organiziran v skladu s pravili Fotografske zveze Slovenije, lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi s stalnim prebivališčem v Sloveniji in Slovenci v zamejstvu, ki bodo do zaključka predpisanega roka in v skladu z razpisnimi pogoji dostavili svoja dela.

Nastanek del ni časovno zavezujoč pogoj razpisa. Omejeno je le število poslanih del - fotografij in diapozitivov.

TEMI NATEČAJA KRUH IN VINO 2006 
 

  1. Temi natečaja KRUH in VINO 2006 sta dve;

A tema - KRUH
B tema - VINO

Pri prvi temi pričakujemo dela, ki prikazujejo vse v zvezi z kruhom ( žita in žitna polja, mline, peko in kruh kot hrano),  pri drugi temi pa pričakujemo posnetke trte, pridelave vina, in vse kar je povezano z njim. Avtorji del morajo na prijavnici označiti, za katero temo prijavljajo svoja dela.

Avtorji del lahko na natečaju sodelujejo v obeh temah v obeh kategorijah, v barvni in črnobeli fotografiji in barvnih diapozitivih, ocenjevanje bo ločeno v obeh temah in obeh kategorijah.

SODELOVANJE NA NATEČAJU

Pričakujemo, da bodo avtorji na natečaju sodelovali z deli, ki še niso bila razstavljena na dosedanjih fotografskih razstavah v Sloveniji.

Vsak udeleženec lahko sodeluje na natečaju v vsaki temi z največ šestimi fotografijami (črnobelimi ali barvnimi ) in z največ šestimi barvnimi diapozitivi. Format  fotografij mora biti 20 x 30 cm ali 30 x 45 cm oziroma diapozitivov 24 x 36 mm ( okvirčki dim.5 x 5 cm ). Posamezne fotografije formata  20 x 30 cm morajo biti nalepljene na paspartuju velikosti 30 x 45 cm.

05.Pri opremljanju fotografij in diapozitivov naj udeleženci upoštevajo določila tega razpisa. Vsaka fotografija oziroma diaposnetek naj bo označen z naslednjimi podatki: ime avtorja, naslov dela, zaporedna številka in oznaka teme - A ali B. Na fotografijah morajo biti podatki navedeni vidno na hrbtni strani, na diapozitivih pa na pravi strani. Spodnji levi vogal diapozitiva naj bo vidno označen z rdečo piko. Napisani podatki se morajo ujemati s podatki v seznamu poslanih del, ki je del prijavnice. Del, ki ne bodo pravilno označena, žirija ni obvezna obravnavati.

06.K poslanim fotografijam in/oz diaposnetkom avtorji priložijo v zaprti kuverti, označeni z avtorjevim imenom, izpolnjeno prijavnico s seznamom vseh poslanih del ( označenih z zaporedno številko, naslovom-imenom posnetka ter oznako teme ), podatki o avtorju ( ime in priimek,naslov,telefon in E-mail)
in kotizacijo.

07.Kotizacija za sodelovanje na natečaju je za eno temo 1.500,00 SIT, za obe temi pa 2.500,00 SIT,  ki jo vsak udeleženec natečaja priloži prijavnici.

NASLOV IN ROK DOSTAVE

08. Fotografije in/oz. diapozitivi morajo biti oddani oziroma poslani skupaj z zaprto kuverto v embalaži, primerni za vračanje - večji ali manjši kuverti, označeni z napisom FOTOGRAFSKI NATEČAJ KRUH IN VINO 2006.

09. Udeleženci natečaja morajo svoja dela poslati ali osebno oddati (osebno le v  ponedeljek 11. decembra 2006 od 12,00 - 15,30 ) na naslov Fotografsko društvo VENO PILON Ajdovščina, IV. Prekomorske br.1, (nad Lavričevo knjižnico ), p.p. 108, 5270 Ajdovščina najkasneje do ponedeljka, 11.decembra 2006.

ŽIRIJA - OCENJEVANJE DEL

10. Fotografskih del, ki ne bodo izpolnjevala razpisnih pogojev oziroma ne bodo dostavljena v skladu s temi določili, žirija ne bo obravnavala.

11. Poslana dela bo ocenjevala žirija v sestavi kot je navedena na prvi strani natečajne dokumentacije. Vse odločitve žirije so dokončne.

12. Žirija bo ocenjevala tako ustvarjalno stališče avtorja, tehnično dovršenost, izpovednost in originalnost del, pa tudi primernost  poslanih fotografskih del.

RAZSTAVA IN PODELITEV NAGRAD

13. Svečana razglasitev rezultatov natečaja in podelitev nagrad in diplom bo ob otvoritvi razstave v petek, 12.januarja 2007 ob 18 uri v veliki dvorani Vinske kleti pokrovitelja Agroind Vipava 1894 Vinarska cesta 5 v Vipavi. Razstava bo tudi letos tako v Vipavi ( 12.1. - 30.01.07 ) kot tudi v Ajdovščini  ( v avli dvorane I.slovenske vlade od 31.01..-15.02.07 ).

14. Avtorji se s sodelovanjem na navedenem fotografskem natečaju strinjajo, da se izbor poslanih del brez nadomestila objavi in razstavi na predvideni razstavi. Žirija bo objavila rezultate natečaja in podelila nagrade in diplome na otvoritvi razstave, na kateri bodo nagrajena dela  razstavljena.

15. Vsi udeleženci natečaja bodo pisno vabljeni na otvoritev razstave. 

NAGRADE IN DIPLOME

16  Za najbolje ocenjena dela bodo v vsaki temi in vsaki kategoriji podeljene  tri nagrade in tri diplome.

17. Seznam nagrad in diplom je objavljen na prvi strani razpisne dokumentacije.

OSTALO

18. Organizator se obvezuje, da bo s poslanimi deli ravnal pazljivo, ne odgovarja pa za poškodbe ali izgubo med transportom.

19. Natečaj bo potekal po koledarju, navedenem v tej razpisni dokumentaciji.

20. Vsak udeleženec natečaja s svojo udeležbo na natečaju pristaja, da bodo poslana fotografska dela razstavljena oziroma prikazana na razstavi in če bodo tudi izbrana, tudi odkupljena po enotni ceni 15.000,00 SIT/kos za promocijske namene sponzorjev. Udeleženec natečaja, avtor izbrane
fotografije za odkup, bo dolžan po obvestilu dostaviti organizatorju negativ izbrane fotografije ali original diaposnetek. Organizator natečaja si pridržuje pravico objave del v propagandne namene natečaja in diaprojekcije.

21. Vsa poslana dela  bodo udeležencem natečaja vrnjena do 15.3.2007.

22. Dodatne informacije dobite na telefonu 041-478-243 ( Jadran Hreščak

Koledar natečaja: 

-  sprejem del - do vključno                                                  11.12 2006                      
-  pregled in izbor                                                            14.-18.12.2006
-  poročilo o žiriranju  do                                                        27.12.2006
-  razglasitev rezultatov - otvoritev  razstave                          12.1.2007
trajanje razstave                                                        12.1. -15.2.2007
-  vračanje del  do                                                                    15.3.2007


razpisni pogoji in prijavnica (.doc) >>>

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija