fzs
 
 
 

 

na ogled od 1. do 15. avgusta v prostorih KUDa France Prešeren.

Foto klub Kamnik je v sodelovanju z Gledališčem Ane Monro pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije v času Ane Desetnice, mednarodnega festivala uličnih gledališč organiziral fotografski Ex tempore digitalne fotografije, ki je potekal ves čas festivala od 28. 6. do 2. 7. 2006.

ZAKAJ EX - TEMPORE?

Za EX - TEMPORE smo se odločili predvsem zaradi tematike razstave, saj je istočasno potekala tudi fotografska delavnica, na kateri smo se udeleženci ukvarjali predvsem s fotografiranjem samega uličnega gledališča - torej s fotografiranjem predstav in igralcev. Tema EX - TEMPORA pa je bila  razpoloženje, vzdušje, publika, scena, komunikacija med nastopajočimi in publiko.

STATISTIKA EX - TEMPORA

Na EX - TEMPORE se je prijavilo 13 avtorjev, ki so sodelovali s 173 fotografijami. Le - te je ocenila štiričlanska žirija v sestavi: Špela Kragelj, članica Foto kluba Kamnik, Goro Osojnik, predsednik Gledališča Ane Monro, ki je glavni organizator Ane Desetnica, Dušan Pirih Hup, eden od mentorjev na Fotografski delavnici in Tadeja Kovač, predstavnica KUDa France Prešeren, kjer postavljena razstava.

Sprejetih je bilo 31 del, na ogled pa bodo od 1. do 15. avgusta v prostorih KUDa France Prešeren.

Nagrade in diplome:

  1. nagrada: VESNA ŠOLAR
  2. nagrada: ANA STANOVNIK PERČIČ
  3. nagrada: MATEJ HOLCER
  4. diploma: TOMAŽ LEVSTEK
  5. diploma: JERNEJ BURKELJCA

Vsi sodelujoči: Urška Boljkovac,  Paola Bristot, Jernej Burkeljca, Matej Holcer, Branka Jurišič, Tjaša Kompara, Dušan Letnar, Tomaž Levstek, Matej Loredan, Ana Stanovnik Perčič, Vesna Šolar, Bojan Težak in Tjaša Zajc.

 

 

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija