fzs
 
 
 

 

Maja Lovko - Transmutacija

Otvoritev razstave bo v četrtek, 22. junija, ob 20:50 v Rdeči Galeriji na Vilharjevi ulici 3 v Ljubljani.

Maja Lovko se je rodila 7.3.1983 v Sarajevu, trenutno živi v Postojni. Obiskuje 3. letnik Visoke strokovne šole za risanje in slikanje. Poleg kiparstva in slikarstva se ukvarja tudi z animacijo, računalniško grafiko, videom ter analogno in digitalno fotografijo. Leta 1998 se je udeležila kiparske kolonije v Pescari v Italiji, sodelovala je na več skupinskih razstavah.
Razstava v Rdeči Galeriji bo njena tretja samostojna razstava, predstavila pa se bo s serijo fotomontaž naslovljeno Transmutacija.
V njej fotografinja skozi sanje, vizijo in domišljijo predstavlja svoje razmišljanje o bizarnosti zavestne telesne transformacije sodobnega človeka. Osrednji lik je žensko telo v detajlih, katerim so dodani predmeti za vsakdanjo rabo, upodobljeni v delih ženskega telesa. Roke se tako spremenijo v čopič, prsne bradavice v kovanec in obratno, nakit dobi podobo posameznih delov telesa.
Umetni predmeti tako ne služijo zgolj dekoraciji temveč tudi avtoričinem raziskovanju resničnega odraza dobe, ki sa kaže na človeškem telesu.

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija