fzs
 
 
 

 

RAZPIS za fotografski natečaj "Neizkoriščene priložnosti Kopra"

Organizator: Študentska organizacija Univerze na Primorskem, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper.

Predmet razpisa: Predmet razpisa so fotografije, s katerimi želijo avtorji fotografij z družbeno kritičnim pogledom opozoriti na neizkoriščene priložnosti v Mestni občini Koper.

Način prijave in pogoji: Prijava mora vsebovati izpolnjeno prijavnico in izjavo o avtorstvu, največ tri fotografije, razvite v velikosti 13 x 18 ter tudi posnete na CD, v resoluciji vsaj 1500 X 2000 pixel. Fotografije morajo biti posnete v letu 2005 ali 2006 v Mestni občini Koper, lahko v črno-beli ali v barvni tehniki. Fotomontaže so izključene.
Prijavitelj mora prijavo s fotografijami in CD-jem oddati po pošti na naslov: Študentska organizacija Univerze na Primorskem, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper, s pripisom >za fotografski natečaj Neizkoriščene možnosti Kopra< ali osebno v sprejemno pisarno Študentske organizacije Univerze na Primorskem na zgoraj navedenem naslovu. Rok za oddajo prijave je petek, 26. maj 2006. Sestavni del razpisa je tudi pravilnik natečaja, ki je dostopen na www.soup.si/kultura/fotonatecaj. Na tem naslovu se nahaja tudi prijavnica in izjava o avtorstvu.

Postopek ocenjevanja fotografij: Postopek razpisa vodi posebna strokovna komisija, ki bo ocenila izvirnost, sporočilnost in ustreznost z razpisano tematiko. Strokovna komisija bo upoštevala izključno fotografije, ki bodo ustrezale zgoraj opisanim pogojem. Deset izbranih fotografij bo razstavljenih v osrednjem prostoru ŠOUP-a, najboljše tri pa bodo nagrajene.

Rok, v katerem bodo vlagatelji obveščeni o izidu: Nagrajenci bodo o izidu natečaja obveščeni do srede, 31. maja 2006.

  1. Predvidene nagrade: Najboljše tri fotografije bodo prejele denarne nagrade, in sicer:
    1. nagrada - 50.000,00 SIT,
    2. nagrada - 30.000,00 SIT,
    3. nagrada - 20.000,00 SIT.

 

 

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija