fzs
 
 
 

 

Fotografski Ex tempore

GODEŠIČ 1000 let

Krajevna skupnost Godešič in Foto klub Anton Ažbe Škofja Loka prirejata
pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije
mednarodni fotografski Ex  tempore
13. in 14. maja 2006
ob praznovanju 1000 letnice Godešiča

Predmet natečaja:

Predmet natečaja je stanje na dan snemanja v območju, ki bo označeno na zemljevidu, ki ga bodo udeleženci prejeli ob prijavi na natečaj. Natečaj zajema pokrajinsko predstavitev, kulturne znamenitosti, ljudi in dogodke.

Natečaj zajema posnetke v naslednjih kategorijah:

  1. diapozitivi;
  2. digitalni posnetki.

Pogoji za sodelovanje:

Na prireditvi lahko sodelujejo fotografi in ljubitelji fotografije iz Slovenije in tujine.

Udeleženec lahko sodeluje z enim filmom za 24 ali 36 posnetkov z možnostjo razvijanja po postopku E-6 ali z največ 36 neobdelanih digitalnih posnetkov na spominski kartici. Udeleženec sodeluje s fotografskim materialom, katerega prinese s seboj (film ali spominska kartica v fotoaparatu s priključnim kablom za USB 2.0).

Udeleženec lahko odda samo svoje posnetke in odgovarja za njihovo vsebino.

Udeleženec dovoli prireditelju KS Godešič, da posnetke uporabi za nekomercialno predstavitev v ustreznih medijih, razstavah, v razstavnem katalogu ali CD.

Plačana pristojbina v višini 3000,00 SIT

Čas natečaja, prijava in oddaja posnetkov:

Čas za prijavo in oddajo posnetkov je 13. in 14. maja 2006, od 8. do 20. ure, v prostorih Krajevne skupnosti Godešič.
Udeleženec se pred začetkom snemanja posnetkov prijavi pri prirediteljih v prostorih Krajevne skupnosti Godešič, kjer izpolni  prijavnico in vplača pristojbino.

Udeleženec izdela prvi testni posnetek, katerega vsebino določi predstavnik prireditelja.

Pri oddaji del avtorji podpišejo izjavo s katero dovolijo prireditelju KS Godešič, da posnetke uporabi za nekomercialne predstavitve. Udeleženci oddajo dia filme, digitalne posnetke pa predstavniki prireditelja prenesejo s  spominskih kartic na drug spominski medij (udeleženci prinesejo s sabo kabel z možnostjo priključka fotoaparata na USB 2.0). Udeleženci, ki bodo oddali posnetke, bodo prejeli potrdilo o sodelovanju na mednarodnem fotografskem Ex tempore Godešič 1000 let.

V pristojbini so zajeti stroški obdelave posnetkov (razvijanje), izdelava izbranih del  za razstavo, poštnine za obveščanje,  vračanje filmov ter razstavni katalog. Vsak udeleženec prejme tudi majico in kapo.

S filmi bodo prireditelji ravnali skrbno, ne odgovarjajo pa za morebitne nepredvidene  poškodbe med razvijanjem ali transportom.

Ocenjevanje posnetkov in nagrade:

Komisija bo pregledala vse posnetke avtorjev v skladu z razpisom in za ožji izbor za nagrade in projekcijo izbrala največ 6 posnetkov posameznega avtorja.

Ocenjevanje in izbor posnetkov bo opravila komisija v sestavi:

1. prof. Franc Novinc, akademski slikar - predsednik
2. Janez  Hafner, akademski slikar - član
3. Marjan Kukec, KMF FZS - član

Nagrade v vsaki kategoriji (A in B):

Prva nagrada: Listina, Zbornik Godešič skozi tisočletje 1006 - 2006;
Druga nagrada: Listina, Zbornik Godešič skozi tisočletje 1006 - 2006;
Tretja nagrada: Listina, Zbornik Godešič skozi tisočletje 1006 - 2006.
Četrta do osma nagrada: Diploma

Podelitev nagrad in predstavitev posnetkov:

Podelitev nagrad:

Podelitev nagrad bo potekala v okviru slovesne prireditve ob odprtju razstave izbranih del  v petek 23. junija 2006, ob 18.uri v prostorih Krajevne skupnost Godešič.

Razstava izbranih posnetkov:

Organizator bo med sprejetimi posnetki izbral posnetke za razstavo, ki bo od 23.6. 2006 do 2.7.2006 v prostorih Krajevne skupnosti Godešič.

Projekcija sprejetih del:

Projekcija sprejetih del bo potekala:

23.6.2006, ob  18. uri, v okviru slovesne prireditve ob odprtju razstave izbranih del v prostorih Krajevne skupnosti Godešič.

23.6.2006, ob 20.30, v okviru prireditve Večer na vasi s svečano predstavitvijo Zbornika Godešič skozi tisočletje 1006 - 2006, pred cerkvijo sv. Miklavža na Godešiču.

30.6.2006, ob 20.30, v okviru osrednje proslave ob prazniku Občine Škofja Loka, po proslavi bo za zabavo igral Štrio Jemc, večnamensko igrišče na Godešiču.

Vračilo diapozitivov:

Diapozitivi bodo avtorjem posredovani po pošti do konca julija 2006.

Vsem udeležencem Ex tempora želimo uspešno ustvarjanje in prijetno počutje na  prazničnem Godešiču. Več informacij o ostalih dogodkih dobite na http://www.godesic.si

Razpis: word datoteka (.doc - 301 kB), Acrobat reader datoteka (.pdf - 689 kB)

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija