fzs
 
 
 

 

Fotoklub Žarek Sežana
organizira
jubilejni 10. mednarodni
fotografski ex- tempore

KRAS 2006

(v soboto, 20., in nedeljo, 21. maja 2006)

POGOJI IN PRAVILA

1. Ekstempore poteka pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije (FZS št. 8/2006) in se točkuje po njenih predpisih. Udeležijo se ga lahko amaterski in poklicni fotografi iz Slovenije, zamejstva in tujine.

2. Ekstempore obsega eno temo:
PROSTA
v dveh starostnih kategorijah:
1) mladi do 16. leta,
2) nad 16. letom starosti
in dve tehnični kategoriji:
A) analogno (diafilm),
D) digitalno

3. Vpisovanje in oddajo filmov bo možno opraviti oba dneva od 8. do 20. ure, prenos digitalnih podatkov z nosilcev posnetkov na računalnik pa oba dneva od 15. do 20. ure, oboje v recepciji
Kvadratnega stolpa gradu Štanjel v Štanjelu na Krasu.

4. Vsak udeleženec lahko sodeluje le v eni od obeh (analogna, digitalna) kategorij:
a) z enim diafilmom (24 × 36 mm), ki ga prinese s seboj. Obvezni so filmi, ki zahtevajo navaden razvijalni postopek (E-6).
Za razvijanje poskrbi prireditelj, ki se obveže, da bo s filmi in diapozitivi ravnal previdno, ne odgovarja pa za morebitne poškodbe ali izgubo le - teh med transportom;
b) odda največ 13 datotek (12 + 1), pri čemer je prvi posnetek narejen na vpisnem mestu za potrebe arhiva s fotografijo motiva, ki ga določi organizator. Dovoljena je uporaba digitalnih fotoaparatov z zmogljivostjo vsaj 3 milijone točk. Datoteke naj bodo na nosilcih posnetkov v slikovnem formatu .jpg, ki omogočajo prenos na računalnik.

5. Posnetki morajo biti posneti v času trajanja ekstempora na območju Krasa.

6. Vsak udeleženec osebno odgovarja za avtorstvo fotografij

7. Pristojbina je 2.000 SIT oz. 10 EUR in se poravna sočasno z oddajo izpolnjene prijavnice ob vpisu.

8. Vsak udeleženec bo na zaključni prireditvi prejel katalog razstave.

9. V vsaki kategoriji bodo predvidoma podeljene 1., 2. in 3. nagrada po pravilih FZS in do 5 diplom. Organizator lahko podeli tudi druga priznanja.

10. Dela, oddana na ekstemporu, lahko organizator uporabi v predstavitvene namene v povezavi z ekstemporom in za izdelavo kataloga brez plačila honorarja avtorjem.

11. Dogodka se fotografi udeležujejo na lastno odgovornost. Pri fotografiranju so udeleženci dolžni spoštovati zasebnost ljudi in varovati okolje.

12. Organizator si pridržuje pravico, da del, ki ne ustrezajo pogojem in pravilom razpisa, kršijo avtorske pravice, so drugače sporna ali zanje ni bila plačana pristojbina, ne predloži žiriji.

13. Pogoji ekstempora veljajo za vse udeležence. Odločitve žirije so dokončne. S sodelovanjem na ekstemporu fotograf sprejema vsa zgoraj navedena pravila in z njimi soglaša.

ČASOVNICA -
20. in 21. maj 2006 - izvedba 10. extempora >KRAS 2006< (fotografiranje)
27. maj 2006 - žiriranje del -
do 12. junija 2006 - obvestilo o rezultatih
17. junij - zaključni večer z objavo rezultatov in projekcijo (dvorišče gradu Štanjel v Štanjelu)

ŽIRIJA
Oddana dela bo ocenila tričlanska strokovna žirija.

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija