fzs
 
 
 

 

Fotonatečaj Ex-Tempora: ISTRA 2006
organizator: Foto klub Portorož
Trajanje: 29.-30. april 2006
Prijave in oddaja del: od 8:00 do 20:00 (sobota 29 in nedelja 30)
Kraj: Tartinijev Trg, Piran


1. PRIREDITELJ: FK Portorož pod pokroviteljstvom FZS 07/06.

Tema razstave je "slovenska Istra"

2. KATEGORIJA: Barvni diapozitivi in digitalna fotografija

3. SODELUJEJO lahko vsi fotografi brez nobene omejitve.

4. ŠTEVILO DEL:
            Diapozitivi:
Vsak avtor mora ob vpisu predložiti film za diapozitive (E-6), kateri se označi z ustrezno zaporedno številko - omejitve glede števila oddanih filmov ni.

Digitalna fotografija:
Vsak avtor uporabi največjo kvaliteto, ki mu jo nudi fotoaparat. Maksimalno število fotografij je 36. Kartica z več posnetki ne bo sprejeta. Za ustrezno število posnetkov mora vsak avtor poskrbeti pred oddajo oz. pred prenosom.

5. OZNAČENI FILM ali KARTICA
mora biti posnet na območju slovenske Istre (občine Koper, Izola in Piran) na dneve trajanja ex-tempora (29.-30.04.2006). Iz del mora biti razvidnen utrip oz. značilnosti tega dela Slovenije.

6. PRISTOJBINA:
Kotizacija znaša 2.000,00 SIT (10 €) na prijavljeni film. S tem je zagotovljeno razvijanje oddanih filmov, poštnina za obvestilo o izidih, vračanje del in kataloga.

7. VPIS IN SPREJEM DEL:
Sodelujoče bomo vpisovali v soboto 29. in nedeljo 30. aprila 2006 od 8h do 20h na Tartinijevem trgu v Piranu. Dela bomo sprejemali v istem terminu.

Diapozitivi:
Vsak sodelujoči mora ob vpisu priložiti neposnet film za diapozitive (proces E-6). Foto klub v nobenem primeru ne nosi odgovornosti za poškodbe, ki bi nastale med razvijanjem oddanih filmov ali pa med njihovim vračanjem.

Digitalna fotografija:
Vsak sodelujoči mora ob vpisu priložiti prazno kartico. Fotografije se bodo prenesle iz kartice na računalnik.

8. ŽIRIJA:
Dela bo ocenjevala tričlanska komisija v sestavi: Dean Jukič, Vida Klenovšek, Simon Strnad dne 13. ali 14. maja 2006. Sekcije bodo ocenjevale ločeno, diapozitivi posebaj, digitalna posebaj.

9. REZULTATI
bodo znani ob priliki projekcije in podelitve nagrad.

10. PROJEKCIJA
in podelitev nagrad bo v soboto 20. maja 2006.

11. VRAČANJE DEL:
Dela bo FK Portorož vračal (v ustrezni embalaži) najkasneje do 10. junija 2006.

12. NAGRADE:
Prva tri mesta bodo nagrajena s praktičnimi nagradami (za vsako sekcijo posebej) in po pravilniku FZS. Odločitev žirije je dokončna in neizpodbitna.

13. AVTORSTVO DEL:
Vsak udeleženec natečaja osebno odgovarja za avtorstvo oddanih del. Pravtako z oddanim filmom potrjuje, da je le-ta bil posnet na območju treh obalnih občin (Koper, Izola in Piran).

14. OBJAVA DEL:
Prireditelj si pridružuje pravico objave fotografij v reklamne namene za fotografsko razstavo razen če avtor izrecno tega ne prepove.

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija