fzs
 
 
 

 

Bloška planota (aka slovenski Tibet) bo letos gostila 4 konectedenske foto delavnice. Zima, pomlad, poletje, jesen. Vsak letni čas je na Blokah izrazito poseben.

Delavnice bodo potekale v soboto in nedeljo. Prvi dan je teoretičen uvod, predstavitev kraja, značilnosti, skritih točk ... Sledi strokovno predavanje na temo fotografije, po tem pa praktični del - fotografiranje. Fotografiranje se bo izvajalo po vsej planoti, organizirana različna vodenja (na motornih saneh, konjih, s kolesi itd.).

Udeleženci so načeloma lahko vsi mladi. Fotografska izobrazba ni nujna, je pa zelo zaželeno poznavanje fotografije in želja po kreativnem obeleženju kraja, njenih prebivalcev, naravnih danosti, arhitekture, flore in favne ...

Iz vsebinskega vidika imajo fotografi povsem proste roke. Za izhodišče lahko začnejo razmišljati, kako bi ujeli v trenutek npr. kakovost bivanja ali okolje ali zdravje ali brezčasnost ali skupnost ali varnost ali pravico ali izkušnje ali ironijo ali humor ali globalnost ali ...

Vsak udeleženec potrebuje svoj fotoaparat, ki ni nujno zadnji krik tehnike s Canonovih ali Nikonovih tekočih trakov. Izvirnost in ustvarjalnost v vseh pogledih (torej tudi tehnološkem) odobravamo! Obvladate camero obscuro, imate vohunski fotoaparat, se ukvarjate z lomo- ali skenofotografijo ... ali kaj tretjega? Odlično, tudi vi ste dobrodošli pri nas!

Vaja dela mojstra, so rekli stari. (Mojster pa vajo, kakopak.) Torej vsi mojstri in tisti, ki to še računate postati: pod pod noge. Bloke vas pričakujejo!

Predvideni datumi dogodkov

  • 11.-12. marca 2006 - I. fotovikend
  • 6.-7. maja 2006 - II. fotovikend
  • 12.-13. avgusta 2006 - III. fotovikend
  • 21.-22. oktobra 2006 - IV. fotovikend
  • 16. decembra 2006 - odprtje pregledne razstave (odprta do 15. januarja 2007) in podelitev priznanj ter nagrad

več informacij: http://fotografiraj.bloke.si >>>

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija