![]()
CENTRALNA KUHINJA ZUJL
V kuhinji se pripravlja vsa prehrana za domske otroke (zajtrk, malica, kosilo, večerja) kosila za ostale enote , kosilo za zaposlene v knjigoveznici ter kosila za zaposlene v ZUJL-u. Pripravlja se tudi dietna prehrana. Na dan se pripravi približno 800 kosil za otroke, 85 malic, 85 večerij za otroke, 20 kosil za knjigoveznico, 20 kosil in 10 večerij za zaposlene v ZUJL. Delo opravljajo vodja kuhinje, dva kuharja ter štirje pomočniki. Kuharja se izmenjujeta dop./pop. Kuhinjsko osebje redno opravlja zdravstvene preglede in obiskuje letno predavanje o dobri higienski praksi in novosti na področju prehrane. Iz centrale kuhinje se razvaža kosilo na enoto Dečkova, enoto Levstikov trg, OVI Jarše, O.Š. Hinka Smrekarja ter O.Š. Vodmat. Prevoz živil se izvaja dnevno z vozilom, ki je preurejeno z razvoz hrane in se uporablja izključno v ta namen.
SANITARNO TEHNIČNA OPREMLJENOST IN TEHNOLOŠKI
POSTOPKI V KUHINJI
Kuhinja je nameščena v pritličju objekta in zavzema cca.100 kvadratnih metrov. Ob novem dostavnem vhodu je ograjen mrežast prostor za kontejnerje. Tu so nameščene posode za odpadke za ločeno shranjevanje odpadkov,talna sifonizirana rešetka in stenska pipa s tekočo vodo za splakovanje in čiščenje prostora za odpadke. Ob vhodu v prostore kuhinje je prostor za sprejem surovin.tu je nameščena talna tehtnica za kontrolo in nadzor sprejetih surovin, in eno etažni transportni voziček, za enostavnejšo dostavo. Poleg ekonomskega vhoda je tudi manjši prostor za pisarno vodje kuhinje za kontrolo in evidentiranje sprejetih surovin z vso potrebno pisarniško opremo. (Več >>)
|
|
I