Domov O projektu Inovativni oddelek Izobraževanja

INOVATIVNA PEDAGOGIKA 1:1

GIMNAZIJA BREŽICE

O projektu

Kaj je inovativna pedagogika 1:1?

V šolskem letu 2017/2018 smo se kot razvojna šola vključili v projekt Inovativna učna okolja podprta z IKT. V našem projektu definicija učenja 1:1 vključuje učenca, napravo (računalnik, tablico, pametni telefon ...), učitelja, starše in strokovnjake ter interaktivnost s personalizirano učno izkušnjo, ki je (ob dostopu do brezžičnega omrežja) dostopna kjerkoli in kadar koli.

Namen in cilji projekta - preberite več...

Inovativni razred

Naš 2. Ci

Ponosni smo na naš inovativni oddelek.

V šolskem letu 2018/2019 smo vpisali inovativni oddelek. Ob prihodu na šolo, 1. 9. 2018 so se poleg tega, da so postali gimnazijci, znašli pred preizkušnjo - BITI INOVATIVNI, UPORABLJATI TEHNOLOGIJO SEBI V PRID, BITI USTVARJALNI.

Zelo dobro so se znašli in dokazali, da so prave osebe za izpolnitev poslanstva. Že prvo leto so dokazali, da si lahko z digitalno tehnologijo olajšajo pridobivanje informacij, učenje ter izdelavo različnih gradiv in izdelkov.

V tem šolskem letu so že izpeljali Projektni dan. 16. 10. 2019 so obeležili svetovni dan hrane. Lotili so se ustvarjanja pod okriljem dveh projektov - podjetnosti in inovativne pedagogike. Zabeležili so potek celotnega dne in bodo vsa gradiva zajeli in objavili tudi v obliki spletne strani. Povezavo bomo še dodali. Bilo je lepo, poučno in slastno :)

Izobraževanja

Na šoli smo v šolskem letu 2019/2020 organizirali že dve srečanji šolskega razvojnega tima. Na rednih srečanjih šolskega razvojnega tima vedno poskrbimo za prenos znanja oz. kratka izobraževanja ter načrtujemo delo v razredu.
Za dijake prvih letnikov vsako leto organiziramo izobraževanje na različne teme s področja varnosti na spletu ter teme povezane z uporabo sodobnih tehnologij. Tudi v tem šolskem letu bodo dijaki prvih letnikov imeli predavanje na temo zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami, ki nam ga ponuja Zdravstveni dom Brežice. Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Brežice v sodelovanju s Centrom sodobnih zasvojenosti LOGOUT iz Ljubljane organizira izobraževanja na temo zasvojenosti za strokovne delavce, dijake in njihove starše. Zagotovo zelo aktualna tema za vse nas, zato smo jim zelo hvaležni za sodelovanje.

GIMNAZIJA BREŽICE - VSTOPNICA ZA TVOJO PRIHODNOST