Private notepad #8

> 16.12.02 - Well, i met some nice girl from Sweden called Helena, who came to Slovenia to the opening of the exhibition Risba (Drawings) as one of the participating artist. We had nice time over the weekend with friends and family in Slovenj gradec. My multitasking period just started again. I woke up at 6 A.M. and started to work at this computer. You know I had to do few things at the same time.
Včeraj smo šli gledati Harry Potterja2, imeli smo obdarovanje, kosilo pri Matjažu in Jelki, vmes sem skočil na avdicijo za snemanje pri PJ. Prodal sem grafiko, dobil nekaj ponudb za prodajne razstave in predvajanje videa na HTV. Na AfterArtyju sta Žiga in Nina kupila vse moje stvari. Na e-licitaciji se tudi cena zvišuje.

> 20.12.92 - Nora zabava s PJ-evci v sredo, v četrtek nora zabava ob praznovanju Gombocove diplome na Nebotičniku, vpetek pač zmanjkam, ker me ni na Prušnikovo 74. Ehh, same zabave...

> 21.12.02 -SUSHI SASHI !! Evo, ravnokar sem gledal Jamie Oliverja, ki je kazal pred kamero kako se dela Sushi (po njegovo). Vzameš 400 g riža (drobnozrnatega). On je imel pač pravi riž za sushi, ker mi je teta od Nine prinesla prav takšnega iz Amerike. (Na vrečki pač piše Sushi rise). Riž umiješ, dodaš 450 ml vode, in ga kuhaš 12- 15 minut (njegov se je kuhal 13). Med tem je naredil preliv za riž, ki ga že poznam, ampak ne tako precizno, ker sem sushi do sedaj delal po občutku. Torej 6 žlic riževega kisa, 2 žlici soli in 2 žlici sladkorja. Posodo je dal na ogenj, da se je sladkor stopil.
Ko se riž skuha (v pokriti posodi), 5 minut počiva in se kasneje (pazi finto) strese na plitek velik pekač, kjer se riž na hitro ohladi. Na hitro se mora ohladiti ravno zaradi tega, da se ne kuha naprej, ker postane preveč lepljiv. (Ritual je ponavadi takšen, da se riž ohlaja s pomočjo pahljače - to dela pomočnik - ko "taglavni" meša riž). No ta metoda s plitko posodo je verjetno v praksi zelo kul! Riž se polije s tekočino.
Ko uporabljaš črne nori lističe (pečene alge), v katere zaviješ zelenjavo z ribo ali po želji, obrneš svetlečo stran navzdol. Listič je tudi Jamie prerezal na pol, dal riž po skoraj celi površini, dodal wasabi (tu dodajam tudi jaz svoje - lahko je komot naš beli hren, ki je recimo konzerviran kot omaka ali pa se ga doma naredi), dodal je gobice, mlado čebulo in kumarice, ter svežo modro tuno. Aha, rekel je da so Američani malo nori, da dajejo notri recimo avokado. No, to smo že poskusili, pa je ćisto kul. No potem je sušije razrezal pot kotom, kar je zgeldalo kar lepo, dal v hladilnik in to je to.


<<

>>

 

Helena Johard in Slovenj Gradec




go back to private