VLEČENO TESTO:

Ľ moke,

1/8 mlačne vode,

žlica olja,

sol

V presejano moko napravi jamico, dodaj sol in olje ter prilivaj polagoma vodo, da ugneteš gladko testo. Sprva si pomagaj z lesenim nožem, nato gneti z roko. Dobro obdelano testo oblikuj v hlebček, ki ga na z moko potresenem krožniku pokrij z ogreto skledo. Za kuhan štrukelj vmesi v testo drobno jajce ali beljak. Če ugneteš v testo nekaj žlic kislega mleka, se lepše raztegne. Ko je testo vsaj pol ure počivalo, ga raztegni na pogrnjeni mizi. Prtič potresi z moko, položi na sredo z moko potreseno testo, ga malo razvaljaj in pomaži z oljem. Razvleci ga na vse strani, kolikor se le da tanko, in pazi, da ga ne raztrgaš. Laže gre, če ti kdo pomaga. Debel rob ob straneh odreži.

  •  NAZAJ