Srednja kmetijska šola Maribor

OBNOVA VINOGRADOV NA KALVARIJI

Domov
Vpis
Predstavitev
Programi
Druge dejavnosti
Odrasli
Posestvo
Obvestila
Kazalo

Srednja kmetijska šola Maribor je začela z obnovo prvega dela vinogradov na Kalvariji, ki so bili že iztrošeni in niso omogočali strojne obdelave. Obnova vinogradov poteka od sadnega skladišča do šolskega objekta in sicer na spodnjem delu Kalvarije na površini 1,35 ha. V naslednjih letih nameravamo po etapah obnoviti celotno Kalvarijo, ki jo ima v posesti šola in ima na njih vinograde. Projekte za obnovo smo izdelali že pred nekaj leti.

V zadnjih dneh aprila smo zasadili 5800 trsov vinske trte in sicer 3500 trsov laškega rizlinga, 1700 trsov rizvanca in 600 trsov muškat otonela. Sajenje je potekalo strojno in je bilo končano v dveh dneh. Hitrost sajenja je bila okrog 350 trsov/uro. Način zasaditve je vertikala z medosno razdaljo 2.30 m. Razmik med trsi je 80 cm.

Pripravljalna zemeljska dela, ki so zajemala tudi ureditev odvodnje vode in urejanje drenaže ter pripravo terena za strojno obdelavo, so potekala v mesecu marcu in aprilu.

Anton Krajnc, ravnatelj

Srednja kmetijska šola ] Domov ] Vpis ] Predstavitev ] Programi ] Druge dejavnosti ] Odrasli ] [ Posestvo ] Obvestila ] Kazalo ]
 

 Število obiskov od 1-feb-2001:

(C) Kmetijska šola Maribor
e-pošta: mailto:sr-kmetijska.mb@guest.arnes.si

Urejanje spletnih strani: Anton  KRAJNC