HTML oblikovanje HotPotatoesovih nalog

 

V izjemnih primerih boste želeli v HotPotatoesove naloge dodati besedilo, ki ga načeloma z nastavitvami, ki jih HotPotatoesovi programi ponujajo, ne morete dodati. V tem primeru si lahko pomagate tako, da izdelano HotPotatoesovo nalogo odprete s programom za HTML oblikovanje spletnih strani (priporočam uporabo programa Scite (http://scintilla.sourceforge.net/SciTEDownload.html) ali programa NVU (http://www.nvu.com/download.html); oba poslovenjena in dokaj enostavna za namestitev in uporabo).

 

Ko odprete nalogo z enim od programov (zadostuje tudi navadna beležnica), se pred vami pojavi precej obsežen dokument, v katerem je zapisanih veliko HTML značk (četudi smo sami v nalogo vnesli zgolj nekaj besedila; ostalo je za nas opravil program HotPotatoes). Naša naloga je sedaj le najti ustrezno mesto v tem dokumentu, kamor bi radi dodali naše besedilo. Pri tem nam pomagajo dodatne oznake v HTML dokumentih, ki jih ustvarja HotPotatoes za boljšo orientacijo (2 na sliki 72). Nato je samo še potrebno vnesti ustrezno spremembo v HTML dokument (kot na primeru 1 na sliki 72). Posebej pa bodite pozorni, da ne izbrišete ali spremenite pomena obstoječih značk v dokumentu. S tem bi namreč lahko povzročili, da naloga več ne bi delovala pravilno. Pri vnosu sprememb je smiselno spremenjeno nalogo takoj preizkusiti in če je prišlo do napake pri prikazu naloge, je potrebno spremembo odstraniti. Sicer vas čaka ponovno ustvarjenje naloge (če imate še shranjeno HotPotatoesovo nalogo, vam niti to ne bo vzelo preveč časa).

 

Za spreminjanje obstoječih značk v dokumentu morate imeti kar nekaj izkušenj. Ker lahko večino sprememb opravite s pomočjo HotPotatoesovih programov, vam omenjenih sprememb niti ne priporočam.

 

SLIKA 72: Primer dodajanja HTML značk v HotPotatoesovo nalogo

 

 

SLIKA 73: Primer dodanega besedila v HotPotatoesovo nalogo