DESETIČ DRŽAVNI PRVAKI !!!

 

Ljubljana, 17. april 2013 – Igralci ACH Volleya so dobili tudi četrto finalno tekmo proti Calcit Volleyballu s 3:0 (25:21, 25:19, 25:13) in se veselili devetega zaporednega naslova državnih prvakov, skupno desetega.

Glavni trener oranžnih zmajev Luka Slabe je tekmo začel s preverjeno postavo, Andrejem Flajsom, Alenom Šketom, Janom Klobučarjem, Gregorjem Ropretom, Milanom Rašićem, Matejem Vidičem in liberom Alešem Fabjanom. Na drugi strani mreže pa so stali Jan Brulec, Jan Planinc, Jan Pokeršnik, Boris Brus, Jernej Stavbar, Domen Kotnik in libero Klemen Hribar.

Uvodni niz srečanja je bil še najbolj izenačen, saj sta bili ekipi poravnani do sredine niza, nato pa so bili varovanci Luke Slabeta uspešnejši v napadih in povedli 16:20, kar pa ni bilo dovolj za miren zaključek niza. Kamničani so se prek napadov Jana Pokeršnika vrnili v igro ter se približali na 20:21, a naprej ni šlo. Končni rezultat 21:25 za ACH Volley je z blokom postavil Jan Klobučar. V naslednjih dveh nizih so oranžni zmaji vodili od začetka do konca ter Kamničanom, ki so se kljub visokemu zaostanku borili za vsako žogo, niso dopustili podobnega preobrata kot na prejšnjih dveh tekmah.

ACH Volley je dosegel 12 blokov (Rašić 4), Calcit Volleyball pa pet. Tokrat so državni prvaki izboljšali tudi sprejem (43 odstotkov proti 42 odstotkov), bili pa so tudi bolj učinkoviti v napadu (45 odstotkov proti 34 odstotkov).

ACH Volley:Flajs (9, Lewis, Šket (11), Sidibe, Klobučar (10), Petrović, Ropret (2), Fabjan (L), Rašić (12), Moreno, Vidič (6), Pleško (1).

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan (1), Brulec (1), Planinc (2), J. Pokeršnik (11), D. Pokeršnik (4), Brus (5), Hrast, Stavbar (3), Kotnik (4), Štern (3).

Vir: http://www.ach-volley.si/ach-volley-osvojil-deveto-zaporedno-zvezdico-17-04-2013.html

 

ACH vodi v zmagah z 2:1

Ljubljana, 14. april 2013 – Po napetem in izjemno izenačenem obračunu si je ACH Volley priboril drugo zmago v finalnem obračunu s Calcit Volleyballom. Pred domačim občinstvom so oranžni zmaji zmagali 3:1 (26:28, 25:23, 27:25, 25:22). Največ točk na tekmi je dal Alen Šket, 22.

Luka Slabe se je pred tretjo finalno tekmo odločil za podobno postavo kot pred nekaj dnevi v Kamniku. Na igrišče so tako stopili Andrej Flajs, Jan Klobučar, Carlos Moreno, Milan Rašić,Matej Vidič ter Aleš Fabjan kot libero, na mestu korektorja pa je tekmo začel Alen Šket. Glavni trener Calcit Volleyballa Marko Brumen pa prve postave ni spreminjal. Tako so začeli Jan Brulec, Jan Planinc, Jan Pokeršnik, Boris Brus, Jernej Stavbar, Domen Kotnik in libero Klemen Hribar.

Začetek tretje finalne tekme je potekal po željah domačih igralcev, saj so si do prvega tehničnega odmora preko servisov Alena Šketa uspeli nabrati lepo prednost (8:3). Prednost je rasla vse do 12:6, k temu pa so pripomogle tudi številne napake na strani Kamničanov, ki pa so se sredi niza prebudili in do drugega tehničnega odmora znižali zaostanek na tri točke (16:13). V končnici niza se je tekma razživela in na obeh straneh smo lahko spremljali zanimive obrambne akcije. Igralci ACH Volleya so vodili že 24:21 in imeli zaključno žogo za zmago v tem nizu, a so Kamničani z borbeno igro v obrambi izenačili na 24:24 ter na koncu niz dobili na razliko 26:28. Niz so odločile predvsem številne napake na strani ACH Volleya, kar 12, saj so bili oranžni zmaji bolj učinkoviti v napadu (43 proti 35 odstotkov) ter sprejemu (54 proti 43 odstotkov).

V nadaljevanju tekme smo lahko spremljali izredno izenačen in napet dvoboj dveh najboljših slovenskih ekip. Na začetku 2. niza je Luka Slabe v igro namesto Carlosa Morena poslal Gregorja Ropreta. Na prvi tehnični odmor je ACH Volley odšel s točko prednosti (8:7), nato pa si do drugega tehničnega odmora priigral tri točke prednosti (16:13). Tudi to ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja tekme, saj so se Kamničani približali na 21:19, a oranžni zmaji so bili tokrat v zaključevanju napadov uspešnejši in bolj zbrani ter niz na koncu osvojili s 25:23. Sprejem in učinkovitost v napadu sta bila v primerjavi s prejšnjim nizom nižja, manjše pa je bilo tudi število napak.

Izjemno izenačen boj se je nadaljeval tudi v 3. nizu, ko sta bili ekipi izenačeni vse do 16:16, nato pa so si dve točki prednosti po dobri igri v obrambi priigrali igralci Calcit Volleyballa. Gostje so vodili že 22:24 in imeli zaključno žogo za zmago v tem nizu. Toda sledil je podoben preobrat kot v uvodnem nizu srečanja, vendar so tokrat na koncu slavili domači igralci ACH Volleya, ki so niz dobili 27:25. V primerjavi s prejšnjo tekmo trener Luka Slabe ni opravil toliko menjav, je pa v igro namesto Andreja Flajsa in Jana Klobučarja občasno poslal Daniela Lewisa in Matijo Pleška.

Zadnji, 4. niz, je bil izenačen do 8:8, ko so domači igralci stopili na plin ter si priigrali zajetno prednost in na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo 16:9. Marko Brumen je pri rezultatu 11:8 v igro namesto Jana Pokeršnika poslal Danijela Pokeršnika, kar pa ni obrnilo poteka niza. ACH Volley je niz uspešno pripeljal do konca in zmagal 25:22. V zadnjem nizu je priložnost za igro dobil tudi Mory Sidibe.

ACH Volley je bil od nasprotnika uspešnejši v bloku, saj je dosegel 15 blokov (Flajs, Rašić po 4), Kamnik pa je dosegel devet blokov, a je imel slabši sprejem in učinkovitost v napadu (sprejem: 44 proti 48 odstotkov, napad: 40 proti 44 odstotkov). O zmagovalcu tekme so tako odločale malenkosti in že v torek lahko pričakujemo novo napeto tekmo.

ACH Volley:Flajs (14), Lewis (1), Šket (22), Sidibe (5), Klobučar (9), Petrović, Ropret (2), Fabjan (L), Rašić (16), Moreno, Vidič (6), Pleško.

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan, Brulec (3), Planinc (14), J. Pokeršnik (15), D. Pokeršnik (5), Brus (12), Hrast, Stavbar (9), Kotnik (5), Štern (5).

Naslednja, četrta finalna tekma bo na sporedu že v torek, 16. aprila 2013, ob 17. uri v športni dvorani v Kamniku. Pridite navijat za oranžne zmaje!

Vir: http://www.ach-volley.si/po-napetem-dvoboju-v-prednosti-ach-volley-15-04-2013.html