Osnovna šola Bakovci

OSNOVNA ŠOLA BAKOVCI

  • Osnovni podatki
  • e-Zbornica
  • Šolski sklad
  • Eko šola
  • Vodnik
  • Publikacija 2015/16
  • Šolski koledar
  • Svet zavoda
  • Anketa o usklajenosti delovanja šole

PODRUŽNIČNA ŠOLA DOKLEŽOVJE

  • Osnovni podaki

UČENCI IN STARŠI

  • Tabor Žabec
  • Zakonodaja in dokumenti
  • Svet staršev
  • e-Učilnica
  • Galerija
  • Izbirni predmeti
  • NPZ
  • Podaljšano bivanje
  • Uporabne povezave
  • Seznam potrebščin 2015/16
  • Ekočasopis 2014/15
  • Urniki 2015/2016
  • Časovnica pouka
  • Jezikovne urice
  • Varno na kolesu
  • Status učencev

ŠOLSKA PREHRANA

  • Prehrana 2015/2016
  • Jedilnik
  • Odjava prehrane
  • Cenik
  • Shema šolskega sadja in zelenjave
  • Ponudba zunanjih kosil

ŠOLSKA SVETOVALNA SLUŽBA

  • Predstavitev
  • Področja dela

ŠPORTNA DVORANA - ZUNANJI UPORABNIKI

  • Vloga
  • Cenik
  • Uporaba zunanjih površin

DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH OŠ BAKOVCI

USPEH NAŠIH UČENCEV NA TEKMOVANJE IZ ZNANJA BIOLOGIJE IN SLADKORNIH BOLEZNI

Tekmovanje iz znanja BIOLOGIJA

V letošnjem šolskem letu je bila predpisana tema: ALPSKE RASTLINE.

Učenec 9.a, Niko FARIČ je prejel bronasto priznanje.

 

Tekmovanje iz SLADKORNE BOLEZNI

Učenci naše šole Nina PERDIGAL, Luka LUKAČ, Niko FARIČ iz 9.a in Tjaša ŠALAMUN iz 8.a so usvojili bronasto priznanje.

Na državnem tekmovanju, ki je potekalo 22.11.2014 v Velenju, sta Nina PERDIGAL in Luka LUKAČ usvojila srebrno priznanje, Niko FARIČ pa je usvojil zlato priznanje.

 

Čestitke vsem nagrajencem za tako izjemne dosežke!

Alenka Mujdrica Rožman, mentorica

TEČAJ ŠPANŠČINE

Hola!

Učenci devetega razreda smo se odločili, da bomo obiskali začetni tečaj španščine. V petek, 20.11.2014, nas je zato na naši šoli obiskala profesorica španščine iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Na začetku nas je povprašala, kaj že vemo povedati v španščini, kasneje pa smo se razdelili v štiri skupine. Naš prvi izziv je bil po vrsti sestaviti števila, zapisana v španščini, od ena do dvajset in se jih naučiti na pamet. Pri tem smo ugotovili, da se nekatere črke izgovarjajo drugače, kot so zapisane. V naši drugi nalogi pa smo dobili lističe, na katerih so bile zapisane neke španske besede, ki smo jih s pomočjo slovarjev morali prevesti v slovenščino. Po določenem času smo igrali pantomimo, ob kateri smo ugotavljali prevedene besede in se zelo zabavali. Na listu papirja smo dobili zapisano besedilo, v katerega smo ob poslušanju priljubljene španske pesmi vstavljali manjkajoče besede. S pomočjo videoposnetka pa smo lahko prevedli še pesem. Ob koncu dveh zelo zanimivih ur španščine pa smo od profesorice prejeli majhno darilce.

Nad španščino smo poslej nekateri še bolj navdušeni. Gotovo se je bomo kdaj pozneje v življenju tudi naučili, saj drži: «Več jezikov znaš, več veljaš.«

Iva Berendijaš, 9. a

DAN SLOVENSKE HRANE 2014

Danes, 21.11.2014, smo opravili naravoslovni dan – Dan slovenske hrane. Med delom v učilnicah od 1. – 5. razreda so se učenci seznanili z naslednjimi vsebinami in dejavnostmi:

-          spoznavali smo, da je zdrava hrana potrebna za rast in razvoj vsakega posameznika,

-          pomen sadja in zelenjave v prehrani, dnevnih obrokih,

-          sadovnjak se spreminja skozi različne letne čase,

-          naredili smo razstavo sadja (pečkato, koščičasto, južno, lupinasto sadje, jagodičevje),

-          sadje in zelenjavo smo ločevali po barvi, okusu, obliki, videzu,

-          naredili smo sadna nabodala, zeliščne namaze,

-          naredili čebelnjak iz papirja,

-          naredili okusne medene miške z jabolki

-          iz gline smo izdelali sadne košarice,

-          naredili plakate na temo sadja in zelenjave,

-          uredili panoje v učilnicah in v jedilnici šole.

Učenci so bili ves čas učnega procesa zelo aktivni in njihovo znanje, ki nastaja iz neposrednih izkušenj se je danes razširjalo in poglabljalo.

Marjana Fister

Galerija slik (klikni na povezavo).

Slovenski tradicionalni zajtrk je bil v petek uvod v naš naravoslovni dan. Ker je bilo govora o prehrani in zdravem načinu uživanja, smo se seznanili s prehranskim krožnikom in živili na njem. Učenci so ga tudi izdelali. Razvrščali smo živila glede na izvor in iskali zapise na industrijsko obdelani hrani, kaj so razni dodatki in čemu služijo. Prvošolci in drugošolci so naredili sadno solato in sadni namaz, tretješolci in četrtšolci pa so spoznali, kako se naredijo ocvrta jabolka. Da so bila bolj zdrava smo ob jajcih, mleku in vodi  uporabili le vanili sladkor, pirino moko in kokosovo olje za cvrtje. Po šoli je ta dan zelo dišalo, mi pa smo zaključili teden na zelo prijeten način.

Metka Behek

Galerija slik (klikni na povezavo).

IZUM 2014

V Murski Soboti bo od 25. do 29. novembra 2014 potekal tradicionalni festival Izum - inovativnost, znanost in ustvarjalnost mladih, ki ga pripravljata Zveza organizacij za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in njen regionalni center Murska Sobota.
V okviru Festivala, ki bo potekal v Centru Maximus, bo v sredo, 26.11.2014, Informativni dan – predstavitev regijske štipendijske sheme in srednjih šol v Pomurju: Poklicna tržnica, in sicer od 16.00 do 18.15.

Ker učenci višjih razredov že razmišljajo o nadaljnji poklicni poti, vas vabimo, da se učenci in starši skupaj omenjene predstavitve srednjih šol udeležite in tako pridobite koristne informacije za nadaljnje srednješolsko izobraževanje. Odločitev bo potem prav gotovo lažja.

Vabljeni.

stran 24 od 55

  • Začetek
  • Nazaj
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Naprej
  • Konec

Osnovna šola Bakovci, Powered by Joomla! Joomla 3.0 Templates by SiteGround