16. oktober je svetovni dan hrane.

Učenci naše šole 8-mih razredov  smo si ogledali sejem NARAVA ZDRAVJE. Tam smo si ogledali kako in katera živila vplivajo na naše zdravje. Izdelali smo plakate na temo povezave  HRANA- ZDRAVJE.

Zanimalo nas je, koliko ljudje vedo o svetovnem dnevu hrane, zakaj je ta dan potreben ( ZATO, DA SMO OSVEŠČENI,  KAJ JEMO), ugotavljali smo, koliko hrana vpliva na uspešnost športnika, dokazali smo, da hrana ne vpliva samo na zdravje, temveč tudi na  lepoto telesa, spraševali smo se, koliko je konzervansov v naši prehrani.

 Oglejte si našo razstavo na šoli!

 Kaj bo današnja malica  dala našemu telesu?

 Ovseni kosmiči bodo naše telo oskrbeli s potrebno energijo za opravljanje fizičnega  in psihičnega dela. Poleg tega pa bomo z ovsenimi kosmiči dobili veliko mineralov in vitaminov, ki nam bodo dali zaščito pred boleznimi. Kosmiči so bogati tudi s celulozo, ki uravnava našo prebavo.

  Z mlekom  bomo dobili potrebne beljakovine, ki gradijo in obnavljajo naše telo. Mleko vsebuje tudi veliko zaščitnih snovi in nas brani pred raznimi viroznimi obolenji. Velik pomen v mleku ima kalcij, ki poskrbi, da imamo močne kosti in zobe.

 Prav tako bo današnje kosilo bogato s stročnicami in žitaricami, ki so vir rastlinskih beljakobin – te gradijo in obnavljajo naše telo, ogljikovih hidratov- ti dajejo našemu telesu energijo, vlaknin, vitaminov in mineralov, ki pa poskrbijo za večjo odpornost našega telesa. Kuhana hrana prispeva organizmu tudi potrebno vodo.

BIO sladica pa nas ne bo posladkala s čistim sladkorjem, ki ni priporočljiv za telo, temveč nam bo s suhim sadjem zagotovil zaščito in moč za naše uspešno delo.

 Z  ZAUŽITJEM ZDRAVIH OBROKOV BOMO VELIKO NAREDILI ZA NAŠ ZDRAV RAZVOJ IN DOBRO POČUTJE. DOBER TEK!

JABOLKO NA DAN, ODŽENE ZDRAVNIKA STRAN.