PRAZNOVANJE NA PODRUŽNICI GRGAR 2012
crta.gif (65 bytes)


V nedeljo, 13. 5. 2012, smo se v Grgarju zbrali na predstavitvi Zbornika grgarske šole in odkritju spominske plošče ob 140-letnici šolstva in 100-letnici šolske stavbe v Grgarju.

Zbornik je nastal v spomin na omenjeni obletnici. Glavna urednica, Vlasta Vidič, je prisotnim predstavila, kako je zbornik nastajal in se obenem zahvalila vsem, ki so pripomogli, da je ugledal luč sveta. Zbornik obsega 180 strani, v njem je zbranih okoli 140 fotografij in več kot 30 prispevkov nekdanjih in sedanjih učencev, učiteljic in ravnateljev.

Na predstavitvi zbornika je sodeloval tudi otroški pevski zbor.

Po predstavitvi se je dogajanje preselilo pred šolsko stavbo, kjer je najstarejša še mobilna krajanka Zorka Pavlin odkrila spominsko ploščo, ki so jo v počastitev obletnic postavili krajani Grgarja v sodelovanju s TD Grgar.

Vse dogajanje pa se je začelo že en dan prej, v soboto, 12. 5., ko so po dolgih letih v Grgarju zopet postavili mlaj, ki bo stal vse do glavne prireditve ob 140-letnici šolstva in 100-letnici šolske stavbe v Grgarju, 25. 5. 2012, na katero vas vljudno vabimo.

 kolektiv POŠ Grgar

(Kliknite sliko in jo povečajte.)

 

 


[Prva stran] [O šoli] [Informacije] [Projekti] [Kulturni kotiček] [Zanimivosti] [O Solkanu] [Virtualna šola] [Strani učencev]