|
V ponedeljek, 16. decembra, smo se deveti razredi OŠ Solkan odpravili na Biotehnično srednjo šolo v Šempetru pri Gorici. Tam so nas lepo sprejeli in nam pripravili pet različnih delavnic.
Delavnice:
1. delavnica - priprava hladnega bifeja: pri tej delavnici smo se učili, kako hrano pripraviti in okrasiti tako, da bo okusna in estetsko postavljena;
2. delavnica - si to, kar ješ: učili smo se, kakšne dodatke vsebuje določena hrana in ali so le ti za naše zdravje škodljivi. Povedali so nam kako pomembno je, iz katere plastike je izdelana embalaža ter kako je označena hrana, ki je ekološko pridelana;
3. delavnica - vrtnarstvo: učili smo se, kako posaditi čebulo, delati potaknjence ter kakšne vrste razmnoževanja poznamo;
4. delavnica - izdelovanje hišic: izdelovali smo hišice za koristne žuželke, kot so pikapolonice, čebele, škarjice.
5. delavnica - senzorika: pri tej delavnici smo se preizkušali v ostrini dveh naših čutov: vida in voha. Ocenjevali smo razredčenost mleka, malinovega soka in jabolčnega soka ter skušali s pomočjo vonja ugotoviti, katera aroma se skriva v posamezni steklenički.
Tisa, 9.a
|