OSNOVNA ŠOLA POLDETA STRAŽIŠARJA JESENICE

SELMIR

Mojemu medvedku je ime Piki. Njegovo mesto je na postelji. Prinesla mi ga je mami. Moj medvedek je rjav in bel in ima črne oči. Z njim najraje spim. Imam ga zelo rad.

GREGA

Mojemu medvedku je ime Piki. Pri nas doma je njegovo mesto na postelji. Prinesel mi ga je stric. Je črne, bele in tudi sive barve. Oči ima rjave. Z njim najraje spim. Imam ga zelo rad.

IGOR

Imam tri medvede. Ime jim je Rjavko, Kapca in Belko. Rjavko ima velik smrček. Včasih se z njimi igram ali spim. Pospravljeni so na polici. Belko je severni medved in ima plave oči. Največji medved je Belko, potem je Kapca in najmanjši je Rjavko.

MARKO

Imam tri medvedke. Medvedki so kar veliki. Ko sem bil majhen sem se z njimi igral, sedaj se ne igram več. Medvedkom je ime Ladica, Črtica in Rdečko. Medvedki so pospravljeni na okenski polici. Medvedki so lepi. Največji je Črtica, najmanjši pa Ladica. Rad imam vse.

OBISKALI SMO MEDVEDKA BREZ IMEN

V bližini naše šole je malo gostišče, kjer imajo dva rjava medvedka. Prišla sta iz Kočevja in sta stara devet mesecev. Rada jesta politanke in se igrata drug z drugim. Tudi obiske imata rada.

Nekega dne smo ju obiskali tudi mi. Nista bila najbolj zgovorna, ali pa tudi morda. Ampak kaj, ko mi ne razumemo medvedjega jezika. Zato smo se počutili, kot bi bili v drugi deželi. Najbrž pa se tudi ona dva sprašujeta, zakaj ju ljudje neprestano opazujejo, se jima smejijo in jima mečejo bonbone. Le-te imata rada, pa vendar se ljudje z njimi ne moremo odkupiti za to, ker smo jima odvzeli svobodo.

Kar malo žalostni, ob misli na ujeta medvedka brez imen, smo odšli v šolo

MEDO BREZ IMENA

sape_1.jpg (12268 bytes)

OSNOVNA ŠOLA DR. JANKA ŠLEBINGERJA

medvedi.jpg (29644 bytes)

sape_1.jpg (12268 bytes)

 

OSNOVNA ŠOLA DR. SLAVKA GRUMA

Moj medved Srečko

Mojemu medvedu je ime Srečko. Leži na moji postelji. Prinesel mi ga je dedek mraz. Na glavi ima rdečo kapo. Moj medved ima nahrbtnik v katerem nosi majhne avtomobile. Kadar mi je dolčas se z njim igra.

Sebastijan Jamšek

Moj medved Andrej

Doma imam velikega medveda. Dobil sem ga za rojstni dan. Imam ga v svoji sobi. Sedi na polici omare. Večkrat ga vzamem v naročje. Všeč mi je zato, ker je velik in mi dela družbo.

Marko Grošelj

Medved Cufek

Mojemu medvedu je ime Cufek. Je prijazen in lep. Oblečen je v hlače.. Imam ga zelo rad. Vsak večer, ko grem spat ga pogledam. Je svetlo rjave barve.

Drago Logaj

Moj medved Miki

Mama mi je kupila majhnega medvedka. Je rjave barve. Leži v moji postelji. Zvečer se z njim igram. Predno zaspim mu povem pravljico. Zjutraj ostane v postelji in me čaka dokler ne pridem iz šole.

Alen Karahasanovič

Medvedku je ime Vladek.. Barve je rjave. Imam ga zelo rad. Spi pri meni v postelji. Je zelo lep medvedek. Stisnem ga k sebi.

Jani Žerko

NAZAJ