Osnovna stran OŠ Rodica
OŠ Rodica novo odkritje na namiznoteniškem zemljevidu PDF natisni E-pošta
Ponedeljek, 03 Junij 2013 08:34

Muta, 30. 5. Na OŠ Muta je potekalo finalno šolsko tekmovanje v namiznem tenisu za šolsko leto 2012/2013. Učenci in učenke osnovnih šol Slovenije so se potegovali za naslov šolskih prvakov v šestih kategorijah. Kar dva naslova sta pristala v rokah rodiških osnovnošolk. Tara in Nika Kobetič sta namiznoteniške šolske prvakinje pri dekletih od 1. do 5. razreda oz. od 6. do 9. razreda! Za popolno mero veselja je poskrbela še Vita Kobetič s 3. mestom. Č E S T I T A M O !

 

 

OŠ Rodica so v velikem finalu zastopale Nika, Vita in Tara Kobetič. Sestre so z lepo in uspešno igro opozorile nase že na občinskem, področnem, četrtfinalnem in polfinalnem tekmovanju, sedaj pa je šlo zares! Šestošolka Nika je nastopala v kategorij učenk od 6. do 9. razreda. Prvim mestom na vseh predhodnih tekmovanjih je sedaj dodala še zlato v finalu. Z neugodno igro, borbenostjo in doslednim upoštevanjem napotkov trenerja je bila boljša od vseh sedmih nasprotnic. Naj omenimo dejstvo, da se je na finalno tekmovanje uvrstilo samo 8 tekmovalk oz. tekmovalcev. Na predhodnih tekmovanjih je sodelovalo vsega skupaj več kot 500 učenk oz. učencev – na kategorijo! iz vse Slovenije. Prav zaradi številne udeležbe in priljubljenosti, ki jo ima namizni tenis po šolah, je rezultat Nike še toliko bolj odličen. In ne samo Nike...

 

Starejši sestri ne bi mogla bolje slediti petošolka Tara, ki je na finalnem tekmovanju deklet od 1. do 5. razreda prav tako ostala neporažena. Na zmagovalnem odru ji je družbo delala njena sestra dvojčica Vita, ki je na koncu zaseda 3. mesto.

 

Na OŠ Rodica pa »pinkponkašice« niso osamljene. Namiznoteniško ekipo šole so letos sestavljali še: Peter Topič, Jure Topič in najmlajša sestra Kobetič, Gaja. Vodja ekipe je bil g. Janez Stibrič, tudi sicer mentor namiznoteniškega krožka na OŠ Rodica. Ekipno 3. mesto v polfinalu šolskega tekmovanja je izjemno lep rezultat. Cilji za naslednje šolsko leto pa so seveda še višji.

TEKMOVALCEM OŠ RODICA ČESTITAMO IN IN JIM ŽELIMO VELIKO

USPEHOV ŠE NAPREJ!

 

Tekst:

Janez Stibrič

David Orešnik

 

Foto:

Janez Stibrič

Alojz Popelar