Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2004/05
Februar 
2005

_____  * _________________________________________________________  

10. 2. 2005

Forum Agenda 21


V petek, 10. 2. 2005, sva se z Žigo Vavpotičem, UNESCO glasnikom, preko interneta srečala z mnogo vrstniki po celem svetu. Sodelovala sva na spletnem forumu, na katerem smo razpravljali o različnih svetovnih problemih in aktualnih temah v svetu. Dotaknili smo se tudi tragedije v Indoneziji, raznih ekoloških vprašanj, spregovorili pa smo tudi o težavah, s katerimi se mladi spopadamo v sodobni družbi. Veselim se nadaljnjega sodelovanja in drugih podobnih dogodkov. Več informacij o forumu lahko najdete na: http://www.agenda21now.org

 

_____  * _________________________________________________________  

14. 2. 2005

Nacionalni otroški parlament


 

V ponedeljek, 14. februarja, je v veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije potekal že 15. nacionalni otroški parlament. Na parlamentu je bilo kar 100 osnovnošolcev iz cele Slovenije. Sam sem član Mestne otroške vlade, bil pa sem tudi predsednik delovnega predsedstva, in sicer me je doletela čast voditi ta dogodek. Tema parlamenta je bila "Mladi in Evropa", ta se je nato delila še na štiri podteme. O temi smo se vsi osnovnošolci pripravljali na raznih parlamentih (šolskih, občinskih, regijskih itd.), a na tem parlamentu smo strnili svoje misli in jih posredovali tudi gostom, pomembnim politikom v naši državi. Razpravi sta prisostvovala tudi g. Milan Zver, minister za šolstvo in šport ter g. Matjaž Hanžek, varuh človekovih pravic. Upam, da so vsi prisotni uslišali naše želje. Pozivam vse, ki vas take stvari zanimajo, pridružite se parlamentom in sodelujte v teh projektih, saj gre za širjenje znanja, mnogo druženja in tudi za zastopanje šole.

Vid Greganovič, 8. b

 

_____  * _________________________________________________________  

21. 2. 2005

Starši, naši gostje


Letos so nam starši spet v veliko pomoč. Zelo radi se odzovejo na naša povabila in nam popestrijo pouk. Uršina mama, ga. Ravnikar Šurk nam je na zelo zanimiv način predstavila svoj poklic odvetnice. Marsikoga je zamikalo, da bi nekoč postal to tudi sam! Arnetova mama, ga. Jevnikar je zobozdravnica. Povedala nam je o svojem delu in nas popolnoma prepričala v to, da bomo za svoje zobe skrbeli, saj potem odpadeta tudi strah in bolečina.

Mihov oče, g. Kopač, pa nam je pripravil zanimivo uro o skrbi za čisto okolje. Ali ste vedeli, da iz plastenk, ki jih zbiramo ločeno, lahko nastanejo smučarske kape? 

Zahvaljujemo se vsem staršem, saj so nam pripravili zelo zanimive ure, ki jih ne bomo kar tako pozabili.

3.c razred z učiteljico Karlo Leban