Naj dogodki              ***  
 

 Besedilo: Katarina Rigler Šilc; Izbor fotografij: Petra Čalič

Šolsko leto 2007/08

April 2008

___  * _________________________________________________________  

Mnenja učencev petih razredov o prireditvi

Koncert mi je bil zelo zelo všeč, saj mi je všeč ta zvrst glasbe. Pesmi so  bile raznolike. Voditelja sta bila zelo zabavna. Na koncertu so mi bila tudi všeč vprašanja, ki sta jih postavljala Slon in sadež.

Ema Zala S., 5.a

 

Meni sta bila zelo všeč Slon in sadež. Najboljše so bile zadnje tri skladbe. Koncert mi je bil sploh všeč. Naučil sem se kar nekaj novih stvari. Prvič sem bil v Filharmoniji.

Simon K., 5.a

 

Kulturni dan je bil zelo zanimiv in poučen. Glasba je bila zelo  lepa, pomirjujoča, živa … Ob glasbi sploh nisem čutila, da sem v dvorani. Čeprav jaz ne maram kaj preveč  rapa, mi je bil ta všeč. Zelo sem vesela, da sem imela priložnost  poslušati ta prečudoviti orkester.

Nina B., 5a

 

Danes sem spoznal bonton, kako se obnašamo v kulturni ustanovi. Če gremo na prireditev, moramo biti primerno oblečeni, med predstavo ne smemo jesti, ne smemo zamujati, ko gremo do svojega sedeža, moramo biti z obrazom obrnjeni proti sedežem, če ljudje že sedijo, pa se jim opravičimo. Med koncertom ne klepetamo, ker s tem lahko zmotimo nastopajoče.  Med koncertom ne spimo. Mislil sem, da nisem tip za glasbo, toda danes sem spoznal, da v glasbi prav uživam. Všeč so mi bile čisto vse pesmi.

Žan F., 5.b

 

Predstava mi je bila kar všeč. Všeč so mi bile pesmi, ki jih je orkester izvajal. Kar mi ni bilo všeč, sta bila voditelja, ki sta hotela na smešen način razložiti stvari, ampak jima to ni ravno uspelo. Menim, da take stvari na kulturne prireditve ne sodijo. Poučne stvari sta povedala tako hitro in nerazumljivo, da jih mi sploh nismo razumeli.

Maruša P., 5.b

 

Bilo mi je kar všeč, saj sem spoznal veliko novega.  Nekatere skladbe so bile dolgočasne, nekatere pa so bile zelo dobre.

Jošt Š., 5.b

 

 

Glasba, ki sem jo poslušala,

me je navdihnila,

odpeljala me je nekam drugam …

Glasba je ptica,

glasba je svet,

brez nje ne moram živet,

brez nje ne letim in

brez nje nikoli ne vzletim.

 

Ko glasba v ušesih mi šumi,

se smejim in bridke solze točim,

ki kot biseri padajo na tla neba.

 

Glasba je nekaj

tako zelo lepega,

nekaj čudovitega,

je zlato,

ki ga nikoli ne dam.

 

Lara R. P., 5.b