Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2002/03
Februar  2003

_____  * _________________________________________________________ 

20. 2. 2003

DAN JE PISAN PAJČOLAN
"Igra je proza in pesem, beseda in svet."  B.A. Novak


Vsak dan je pisan pajčolan, še posebej mavričnih barv pa je bil četrtek, 20. februarja, za učence 4. c razreda OŠ Ledina, njihove starše in učiteljici Bernardo Pinter in Petro Grom. Učenci so svoje najbližje povabili v gledališče, v katerem so kot igralci nastopali sami - prav vsi.

Program so pripravili pri rednih urah književne vzgoje. Na prireditev je vabil privlačen plakat, vsak obiskovalec pa je dobil tudi skrbno pripravljen gledališki list. V uvodu so se ob koreografiji in posneti glasbi učenci spraševali: "Kdo nosi srečo?" in kaj hitro sami ugotovili, da srečo nosijo prav oni - otroci. V lutkovni predstavi sta imela glavno vlogo zaljubljeni nogavičnik in rokavica. Predstava je imela pridih pomladi in je pokazala na kar nekaj pubertetniških težav.

V nadaljevanju so učenci povabili gledalce v Butale. Novinarji so pripravili "Butalske novice", nato pa sta se čisto zares lovila butalski policaj in Cefizelj. Svetloba prinaša v naše življenje toploto in srečo, so povedali učenci in v naslednji točki predstavili veliko slikanico, ki so jo sami izdelali. Ob njej so dramatizirali besedilo iz knjibe B. Štampe Žmavc, Bajka o svetlobi.

"Moja svoboda se konča tam, kjer se začne svoboda nekoga drugega", je povedal napovedovalec. Nato pa sta več in manj svobode uprizorila smetiščni muc in siamski maček. Kaj mislite, kateri je upodabljal svobodo? Predstava je povzročila veliko navdušenja med gledalci. Za konec so učenci uprizorili rusko pravljico "Repa velikanka". Tokrat so repo s skupnimi močmi uspešno izpulili.

Četrtošolci so učenci tiste starosti, ko že občutijo pomladna tiščanja. Zato so želeli svojim staršem pokazati, kako se poistovetijo s svojimi glasbenimi vzorniki - Bepopovci in pevci skupine Gameover. V glasbenem dodatku so zapeli in odplesali šti skladbice in na koncu poželi dooolg aplavz, ki je kar klical po novem dodatku. Le ta se je tudi zgodil, ob čaju in piškotih in prijetnem kramljanju še celo uro po nastopu. Skupno mnenje se je glasilo: "Bilo je super!"

Bernarda Pinter, prof. raz. pouka

    

Zadnje spremembe 02/2003