Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2006/07
September  2006

___  * _________________________________________________________  

1. 9. 2006

Sprejem prvošolcev 

 

Prvi šolski dan je bil prav poseben. Spoznavali smo nove prijatelje, učiteljice in vzgojiteljice.

Plesali in se zabavali.. 

 

 

  

___  * _________________________________________________________  

11. - 15. 9. 2006

Šola v naravi - Ankaran

 

V šolo v naravi smo se odpravili  v Ankaran, v turistično naselje Adria. Bilo nas je 59 učencev, učitelji in učiteljice plavanja ter razredničarke. 

Kaj vse smo doživeli?

Prvi dan smo imeli preverjanje plavanja, da smo se lahko razporedili v plavalne skupine (Mečarice, Skati, Orke, Morski konjički,..).Plavanje smo imeli dvakrat na dan, dopoldan in popoldan. Predzadnji dan smo osvojili 51 bronastih, srebrnih in zlatih delfinov. Dobri smo! 

Drugi dan smo šli na izlet z ladjo do Pirana. Ogledali smo si slovensko obalo in mesta ob njej. V Piranu smo si vzeli čas za sladoled. 

Poleg plavalnih skupin smo izžrebali športne skupine (Ruj, Oljka, Lovor, Rožmarin, Figovec, Bor,..), ki so tekmovale v rokometu. Zmagala je skupina Figovec. 

Vsak dan smo imeli pouk v naravi. Takrat smo raziskovali in začutili morsko obalo, spoznavali rastlinstvo in živalstvo Primorske, sredozemsko podnebje z vetrovi, ..  

Tudi na Soline nismo pozabili in prebrali pripovedko "Zakaj je morje slano?". 

Šola v naravi bo prav vsem ostala v lepem spominu. 

 

 

Sestavila: V.Mladenovič

  

  

_____  * _________________________________________________________  

1.-22.9.  2006

Kako smo se v 3. B  pripravljali na obisk županov prestolnic EU 

 

V razredu smo z učiteljicama Natalijo Rožnik in Nadjo Ulcej spoznavali deželo Nizozemsko s pomočjo CD-jev, DVD-jev,  priročnikov. Izdelovali smo mline na veter, se učili nizozemsko, risali..

 

Obiskal nas je g.Peter, ki živi in dela v Amsterdamu. Pripovedoval nam je o značilnostih dežele. Z zanimanjem smo mu prisluhnili.  

 

   

                 

S Tamarino mamico smo pekli piškote po nizozemskem receptu. Bili smo pravi peki. Celo dopoldne smo preživeli v gospodinjski učilnici. 

Mmmmmmm, kako slastno je dišalo in kako okusni so bili šele piškotki!  

 

 

 

 

                 

Naš razred je posvojila država Nizozemska- predstavnik mestne hiše Amsterdama. Predstavnik je  pripovedoval o svoji deželi, poskusil naše piškotke, in si ogledal mline na veter, ki smo jih izdelali, celo zaplesal je..

 

 

     

 

 

Imeli smo se zelo lepo in se tudi veliko naučili! 

 Učiteljica Natalija Rožnik

  

__  * _________________________________________________________  

22. 9. 2006

Obisk županov glavnih mest držav EU 

 

V okviru programa 46. zasedanja generalne skupščine zveze prestolnic EU (UCUE) smo na OŠ Ledina gostili 25 županov in podžupanov glavnih mest držav Evropske unije.  

Obisk je bil svojevrsten zaključek šolskega projekta »Prestolnice EU«, v katerem so sodelovali vsi učenci in učitelji šole. Posamezen župan je prišel v »svojo prestolnico« - učilnico, v kateri so učenci pokazali, kaj so se naučili o prestolnici. Župani so otvorili oz. posvojili vsak svojo učilnico in tako postavili temelje trajne povezave s posameznim mestom.  

Projekt »Prestolnice EU« je našim učencem osvetlil poti do držav Evropske unije in jim nudil možnosti za spoznavanje drugih okolij in kultur, za spoštovanje in sprejemanje drugačnosti in udejanjanje ostalih Unescovih načel.

 

 Marija Valenčak

 

   

     

       

 

 

__  * _________________________________________________________  

22. 9. 2006

Prestolnica Grčije v 1.b razredu 

V našem razredu smo prižgali Olimpijski ogenj, plesali sirtaki, jedli grške dobrote, izdelovali makete templja grške boginje Atene iz Akropole, in se celo naučili nekaj grških besed. 

Imeli smo se res lepo!

 

  

                    

__  * _________________________________________________________  

 Utrinki iz drugih "prestolnic"

 

 

 

__  * _________________________________________________________  

22. 9. 2006

 Dan odprtih vrat

 

46. zasedanje generalne skupščine zveze prestolnic EU se je od 21. do 23. septembra v Ljubljani odvijalo na temo »USTVARJALNE PRESTOLNICE«. Srečanje z ustvarjalnimi ledinskimi učenci je bila odlična popestritev uradnega zasedanja.  

Po končanem protokolarnem delu obiska smo imeli na OŠ Ledina DAN ODPRTIH VRAT. Starši in ostali obiskovalci so si lahko ogledali 25 učilnic, ki so bile spremenjene v 25 evropskih prestolnic. Šola kot celota pa je bila spremenjena v pester in razgiban RAZSTAVNI PROSTOR.