Naj dogodki                      ***  
   
 


Šolsko leto 2000/01
Junij  2001

_____  * _________________________________________________________  

11. 6. 2001

 

 

 

 


Utrinki z valete

SLOVO  OSMOŠOLCEV

Zdi se kot trenutek teh osem let! Iz drobnih deklic in dečkov so zrasli veliki fantje in dekleta, ki pogumno stopajo novemu življenju naproti, samozavestni in polni novih pričakovanj. 

8.a v učilnici za fiziko, razredničarka Mihaela Mrzlikar
8.b pred šolo, razredničarka Vladka Koren
8.c v učilnici za slovenski jezik, razredničarka Zdenka Ožinger


____  * _________________________________________________________

22. 6. 2001

Prireditev ob zaključku šolskega leta


Pa so tu. Počitnice vendar. Ledinci jim vsako leto priredimo prijetno dobrodošlico. Glavno vodilo letošnje prireditve je bilo v slogu Več jezikov znaš, več veljaš. Ledinci radi potujemo po svetu, zato smo na dobrodošlici zablesteli z znanjem nemščine, latinščine, španščine in francoščine. Pravi Ledinec se mora znajti povsod. 

Piko na i so postavili učenci tretjega b razreda z igrico Globoko v knjižnih sanjah, ki je avtorsko delo naše profesorice Karle Leban. Popeljala nas je v svet Pike Nogavičke, Mojce Pokraculje, indijancev in še mnogih drugih pravljičnih oseb. Izvrstna izvedba, sočasno prepletanje govorjene besede, inštrumentov, petja ter bogata scena so poleg izvrstnih igralcev osrednji elementi, ki so dramskemu delu dali svojevrsten pečat ter ga povzdignil na visoko umetniško raven. 

Pozorno smo prisluhnili tudi nadarjenima pevkama Katki in Kaji, ki sta z glasom začarali prav vse. 

Menim, da je besed dovolj. Čas je za sonce, morje, lenarjenje, poletne ljubezni - vse to mora pravi Ledinec doživeti. Da se bo poln moči spet vrnil tja, kjer so izviri učenosti.

____  * _________________________________________________________

24. - 30. 6. 2001

IZOBRAŽEVANJE MLADIH V PRIHODNOSTI
Djakarta, Indonesia


Kongresa mladih v Djakarti, ki je potekal od 24. junija do 30. junija 2001, sva se udeležila Natalia Halič (prof. RP, OŠ Ledina) in naš bivši učenec Žiga Vavpotič (dijak 2. letnika Gimnazije Bežigrad). Kongres, ki so ga podpirale tudi zelo pomembne organizacije, kot so: UNESCO, Unicef, vladne organizacije v Indoneziji, je bil organiziran za dijake, študente in mlade učitelje z vsega sveta. Tema kongresa je bila Izobraževanje mladih v prihodnosti.
Na naši šoli se trudimo za svet miru, strpnosti in spoštovanja. Učitelji svoje delo čutimo kot pomembno in odgovorno ter želimo sooblikovati svet, v katerem naj bi se razvijale in zadovoljno živele še mnoge generacije Slovencev. Zato se mi zdi pomembno, da sva se kongresa mladih lahko udeležila tudi midva z Žigom. Kongres v Djakarti je bil enkraten in neponovljiv dogodek, s katerim dokazujemo, da nam, učiteljem, še posebej pa mladim generacijam, ni vseeno, kakšno bo izobraževanje mladih ljudi v prihodnosti.

Najino sporočilo iz Djakarte je:
"Svoje delo sva opravila odlično. Družba je super in pestra, nabirava izkušnje, skupaj kujemo načrte za nove projekte in se imamo vsi med prijatelji lepo. Na svidenje v Pekingu!"


Udeleženca kongresa iz Slovenije 
skupaj z g. Reynoldom Feldmanom,
 USA (glavnim organizatorjem)


Prvi delovni dan in 
začetna prijava
Zavzeto delo vseh
 udeležencev 
Slovenski dan 
s potico v Indoneziji
Večer tradicionalnih 
oblek in pesmi
Vsi udeleženci kongresa
 mladih v Djakarti