Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2003/04
April 
2004

_____  * _________________________________________________________  

6. 4. 2004

Koncert ljubljanskih šolskih zborov v Festivalni dvorani

Tudi letos smo v družbi osnovnošolskih zborov iz Ljubljane prepevali pod taktirko naše zborovodje Mateje Završnik kot slavčki in poželi buren aplavz. Pevska srečanja so vedno nekaj posebnega in še dolgo ostajajo vzpodbuda za nadaljnje veselo prepevanje.  

_____  * _________________________________________________________  

15. 4. 2004

Humanitarna zbiralna akcija odpadnega papirja

Naša šola je sodelovala v vseslovenski dobrodelno – ekološki akciji zbiranja odpadnega papirja z naslovom: Star papir za novo veselje!

Z izkupičkom akcije bo Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom pomagala bolnim in revnim domačim otrokom in njihovim družinam, katerih število in stiske se iz leta v leto povečujejo. Obenem pa so učenci z odpadnim papirjem pred posekom obvarovali marsikatero drevo.

Koordinator: Marija Valenčak

_____  * _________________________________________________________  

20. 4. 2004

BOLNIŠNIČNA OLIMPIADA v rehabilicijskem centru SOČA

Dne 20. aprila 2004 je bil na Pediatrični kliniki veliki finalni dan 12. bolnišničnih olimpijskih iger. Kot vsako leto so se igre tudi letošnje leto odvijale na vseh otroških oddelkih Kliničnega centra v dveh dneh (predtekmovanje in finalni dan). Otroci in mladostniki so tekmovali v štirih bolnišničnih olimpijskih disciplinah, in sicer v kegljanju, metu na koš, v igri z obroči in v štafetni igri Prva pomoč. Najboljši med najboljšimi so postali nosilci pravih olimpijskih odličij. Na letošnjih igrah smo gostili tudi posebne goste: županjo mesta Ljubljana gospo Danico Simšič, ambasadorko Unicefa gospo Mileno Zupančič, namestnika varuha za človekove pravice gospoda Dolčiča, trenerja rokometnh ekip v Sloveniji gospoda Toneta Tislja, bolnišnične učitelje iz Belgije, Francije in Hrvaške. Posebni gostje so bili tudi učenci in učenke 4.a razreda OŠ Ledina, ki so s svojimi pesmimi naše igre obarvali mavrično.

V imenu vseh tekmovalcev in tekmovalk je letošnje leto olimpijsko prisegla sedmošolka Jerca Furman, olimpijski ogenj pa je prižgal sedmošolec Gregor Kapevski. Igre je povezoval že dvanajstič športni novinar Igor Bergant. Vsi smo ponosni, da smo Pediatrični kliniko zopet uspeli spremeniti v pravi olimpijski stadion, ki je bučal od dobrega počutja.  

_____  * _________________________________________________________  

21. 4. 2004

Sodelovanje s podjetjem Zvijezda v projektu: 
KUHANJE ZA PROSTI ČAS

Ne zgodi se pogosto, da pride k pouku gospodinjstva čisto pravi kuhar! Tokrat smo imeli učenci 7.b to srečo. V sodelovanju s podjetjem Zvijezda v projektu: Kuhanje za prosti čas smo bili deležni zanimive predstavitve dalmatinske kuhinje: školjke in škampi na dalmatinski način z zdravim oljčnim oljem. Pa ni bila to samo predstavitev, to je bila tudi vesela pojedina.  

_____  * _________________________________________________________  

22. in 23. 4. 2004

Projekt Medimedo


 

_____  * _________________________________________________________

23. 4. 2004

Obisk švedske delegacije gospodarstvenikov in šolnikov 
iz Helsingborga, Švedska

Sodelovanje s švedskim mestom Helsingborgom postaja tradicionalno, saj so našo šolo obiskali že tretjič v treh letih. Švedska delegacija je prišla ravno v času EKO tedna, ko praznujemo svetovni dan Zemlje. Na hodnikih so jih pozdravile razstave, povezane z okoljevarstveno vsebino, v razredih pa različne dejavnosti na to temo, med drugim so si ogledali tudi naravoslovje v 7.r./9. Ker je to tudi čas vstopa Slovenije v EU, smo pokukali tudi v razred, kjer so pri oddelčni skupnosti ravno razpravljali o tem. Z gosti so izmenjali nekaj misli, povezanih z življenjem na Švedskem in v EU. Z navdušenjem so si gostje ogledali tudi projekt Medimedo in bili presenečeni, ko so opazili, da imamo v šoli zobozdravstveno ordinacijo in umivanje zob po kosilu. Prisluhnili so slovenski ljudski pesmi in si ogledali slovenske ljudske plese, še posebej pa so se zabavali ob angleških skečih v 5.b. V 3.c/9 so jih učenci navdušili s pesmijo Jaz sem čudovit, ti si čudovit in čudovit je bil dan, ki smo ga prebili s prijatelji s Švedske.




_____  * _________________________________________________________  

23. 4. 2004

 

Obisk ameriškega okoljevarstvenika Erica Rubina, 
Washington, ZDA


Eric Rubin, direktor za izobraževanje na izobraževalni inštituciji Earth Day Network v Washintonu, je v okviru svojega obiska v Sloveniji obiskal tudi našo šolo, ker si je želel ogledati, kako ustvarjamo v programu EKO šola kot način življenja. Navdušen je bil nad dejavnostmi, ki si jih je bil ogledal, in pohvalil šolo, da je prava galerija. Po ogledu se je s koordinatorico EKO šole Mihaelo Mrzlikar in učiteljem Matjažem Grandičem odpravil v Arboretum v Volčjem Potoku, da bi videl, kako se naši šolarji učijo v naravi. 

_____  * _________________________________________________________  

4.A - NAJ RAZRED V APRILU

 

              

2. april 2004
Ob mednarodnem dnevu mladinske knjige in podelitvi nagrad za najbolj brane knjige v slovenskih knjižnicah, smo nastopili z zanimivim in odmevnim kulturnim programom. Pripravili smo zanimivo predstavitev slikanice, ki smo jo sami izdelali po odlomku iz knjige Bine Štampe Žmavc. Ker smo pevsko navdahnjen razred, smo v nadaljevanju nastopili z mini koncertom izbranih pesmi. Pesem je odmevala po hodnikih stare dobre knjižnice Otona Župančiča, v kateri smo ob tej priložnosti nastopili zadnjič, saj bo kmalu dobila nove prostore na drugi lokaciji. Vodilna misel letošnje prireditve je bila, naj bo knjiga lučka, ki nikoli ne ugasne. Mi dodajamo, naj žari in razsvetljuje naša pota. 

6. april 2004
Učenci, kar nekaj nas je tudi iz našega razreda, ki pojemo v šolskem otroškem pevskem zboru, smo nastopili na reviji pevskih zborov v festivalni dvorani. Bravo, za pevce naše šole, saj smo dobili posebno priznanje in pohvalo.

7. april 2004
Na prireditev z naslovom DAN JE PISAN PAJČOLAN smo se pripravljali skozi vse šolsko leto. Zbrali smo najboljše dramatizacije: Sneguljčico, Butalce, Bajko o svetlobi, Rdečo kapico v angleščini, Smetiščnega mačka, Kraljeve smetanove kolačke, lutkovno predstavo Zaljubljeni žabec in pevske točke. Za prireditev smo pripravili tudi programski list, ki so ga dobili obiskovalci. Poželi smo močne aplavze in ponosni smo bili, da nam je tako dobro uspelo.

20. april 2004
Povabljeni smo bili na BOLNIŠNIČNE OLIMPIJSKE IGRE pod okriljem Pediatrične klinike v centru Soča. Pripravili smo kulturni program in bili glasni navijači otrok, ki so se po svojih močeh trudili v dobro organiziranih in zanimivih športnih igrah v duhu fair playa.  

V tem mesecu to še ni bilo vse. Ob dnevu Zemlje smo sodelovali na likovnem natečaju VSAK DAN JE DAN ZEMLJE in pripravili vsebinsko razstavo o ogrožanju našega planeta. Hodniki naše šole so bili galerija v malem. Pomemben delež smo prispevali tudi učenke in učenci našega razreda. V sodelovanju z učenci 3.c razreda/9 letne šole smo uredili šolsko igrišče in v korita posadili zelenje.

Pa recite, da ni za nami uspešen mesec. Ponosni smo.  
Učenke in učenci 4.a razreda in mentorica Bernarda Pinter