Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2002/03
April  2003

_____  * _________________________________________________________  

3. 4. 2003

 

Medšolska nogometna tekma na OŠ Ledina
OŠ Ledina proti OŠ Valentina Vodnika, rezultat 24 : 8 

V četrtek, 3. aprila 2003, smo v času podaljšanega bivanja na OŠ Ledina odigrali nogometno tekmo. Naši nasprotniki so bili učenci OŠ Valentina Vodnika, ki so rojeni 1993. in 1994. leta.

Zmagali smo v trojkah. Rezultat je bil 24:8 za OŠ Ledina. Zmago smo dosegli skupaj z igralci iz 3.b z dobro obrambo in dobro igro. K visoki zmagi so prispevali tudi naši sošolci, navijači 3.a, med katerimi je bilo tudi nekaj staršev.
Igralci: Tim, Luka, Mark, Aljoša, Haris 3.a

Fotoreportažo so pripravili učenci 3.a z mentorico Marjeto Cerar.


 

_____  * _________________________________________________________  

9. 4. 2003

TISKOVNA KONFERENCA 
ASPnet Unescovih šol iz Ljubljane

V sredo, 9. aprila 2003, je na OŠ LEDINA potekala tiskovna konferenca, ki so se je udeležili županja mesta Ljubljane gospa Danica Simšič, koordinatorica slovenske ASPnet mreže Unescovih šol gospa Alenka Aškerc Mikeln, ravnateljice in ravnatelji Unescovih šol iz Ljubljane: Gimnazije Vič, Gimnazije Jožeta Plečnika, Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana, Srednja gradbena in ekonomska šola, OŠ J.Moškriča in OŠ Ledina, koordinatorice in vodje projektov iz navedenih šol.

Tiskovna konferenca je bila predstavljena na I. programu Radia Slovenija, Valu 202, v oddaji Sobotna raglja, na radiu HIT, na TV Slovenija, v dnevniku Delo in v Šolskih razgledih.

Več o tiskovni konferenci

_____  * _________________________________________________________  

24. 4. 2003

Unesco kviz na OŠ Ledina 

V četrtek, 24. aprila 2003, je na OŠ Ledina potekalo regijsko tekmovanje Unesco kviza. Tekmovanja so se udeležili po trije učenci iz OŠ Bratov Polančičev iz Maribora, OŠ Šmihel iz Novega mesta, OŠ Jožeta Moškriča iz Ljubljane ter OŠ Ledina, prav tako iz Ljubljane. V treh skupinah so bili po štirje tekmovalci omenjenih šol. Zmagala je skupina B, ki je od skupno 8 točk dosegla 7 točk. V zmagovalni ekipi so bili: Maja Meško, Taja Bračič, Matija Smrečnik in Tjaša Resnik. Ti tekmovalci se bodo udeležili tudi finalnega tekmovanja, ki bo 24. maja v Mb.

Pred začetkom tekmovanja je pevski zbor pod vodstvom mentorice Mateje Završnik zapel UNESCOVO himno, samo tekmovanje pa je bilo popestreno z zabavnokulturnim programom, 
ki so ga pripravili učenci 4. razreda pod vodstvom mentorice Bernarde Pinter. Sam program tekmovanja pa sta vodili učenki Ivana Razmoska in Neža Žorž, obe iz 7. razreda.

                                                                  Mentorica Unesco kviza: Katarina Podobnik