Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2003/04
Februar  2004


_____  * _________________________________________________________  

6. 2. 2004

Lutkovna predstava za učence 1. triletja

Obisk dijakov Gimnazije Ledina z lutkovno predstavo je bil posebno darilo sosednje srednje šole ob kulturnem prazniku. Bil je to lep dogodek.

_____  * _________________________________________________________  

6. 2. 2004

ROKOMETNA PRAVLJICA
Športni dan v 4.a

V mesecu februarju smo imeli v 4. a razredu poseben športni dan. Poseben zato, ker ni trajal samo en dan, ampak dalj časa in se je povezoval še z ostalimi predmeti (likovna vzgoja, slovenski jezik, SND, glasba).

V mesecu januarju je bilo v Sloveniji evropsko prvenstvo v rokometu in ker je v našem razredu rokomet zelo priljubljen šport, smo se skupaj z našo učiteljico odločili, da bomo svoje znanje, ki smo ga pridobili pri pouku športne vzgoje preizkusili na mini rokometnem turnirju. 
Sodil je pravi sodnik. Obiskal nas je tudi ambasador za fair play. Imeli smo navijaške skupine, s transparenti in pravo fair play himno. Zmagovalno ekipo so določili šele prosti streli. Bilo je zares napeto! Po tekmi je bila novinarska konferenca. Kapetanke ekip in naša dva gosta sta odgovarjala na vprašanja nas novinarjev. Prispevke smo kasneje zbrali v pravem časopisu.

Pa to še ni vse. V naslednjih dneh smo obiskali trening rokometašic Krima. To je bilo pravo doživetje. Prijazno so nas sprejele in se niso obnašale prav nič zvezdniško. Streljali smo celo na gol. Tudi s tem se športni dan še ni zaključil. Čez nekaj dni smo se organizirano s svojimi transparenti in navijaškimi rekviziti odpravili na pravo rokometno tekmo. Poskušali smo biti osmi igralec. Prišlo je tudi nekaj staršev. Bilo je zelo zanimivo. Za mnoge prvič. 
Pa recite, da ni bil to zares super športni dan. Za nas je bil tudi naj dogodek!

Učenke in učenci 4. a razreda in mentorica Bernarda Pinter
 

_____  * _________________________________________________________  

9. 2. 2004

Dedek in babica na obisku v razredu     

Učenke  in učenci 2.c smo raziskovali preteklost in sicer predvsem, v kakšno šolo so hodile naše babice in dedki. Babica in dedek naše sošolke sta nas bila pripravljena obiskati v razredu. Veseli smo bili njunega obiska, predvsem pa mnogih zanimivosti, ki sta jih povedala. Pokazala sta nam primer stare čitanke, peresa, ki so ga še pomakali v črnilo. Veliko smo se naučili ob njunem obisku, za kar smo jima zelo hvaležni.

 

_____  * _________________________________________________________  

13. 2. 2004


Več o projektu

E-KONFERENCA 
Dobre vesti iz naše šole in našega mesta

Urica prijetnega druženja na pomladno temo. Tudi tokrat smo poskušali z video-konferenco in nekaj časa je tudi uspevalo. Uspešna pa je bila ta e-konferenca še posebej, ker nam je uspelo povezati učence približno iste starosti. Uživali so eni in drugi in si tovrstnih klepetov želijo še več.

_____  * _________________________________________________________  

24. 2. 2004

PUSTOVANJE
Kulturni dan na razredni stopnji