Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2003/04
December  2003


_____  * _________________________________________________________  

9. 12. 2003

Nagradno žrebanje: 
"Prednaročila šolskih učbenikov pri Cankarjevi založbi"

V torek, 9. decembra 2003, je bilo na naši šoli žrebanje učencev, ki so v Cankarjevi založbi, Kongresni trg 8, Ljubljana, naročili učbenike in delovne zvezke v prednaročilu. Žrebanje so izvedli učenci 3. a razreda.

Izžrebani učenci, ki jih lahko vidite tudi na slikah, pa so bili: 1. nagrada (web kamera): Kristina TEKAVEC, 2. b ; 2. nagrada (komplet 42 CD-romov): Manja PERGAR, 2. a; 3. nagrada (komplet 42 CD-romov): Dora Elisa GAHONA GLIHA. Nagrade je učenkam razdelila predstavnica Cankarjeve založbe, gospa Vesna Filipovski. 


 

_____  * _________________________________________________________  

10. 12. 2003

Program
prireditve

OB DNEVU ČLOVEKOVIH PRAVIC

Letošnja prireditev v Koloseju je bila tudi letos veliko srečanje dobromislečih ljudi, ki jim je mar za ljudi, za mir v svetu, za strpnost in sodelovanje. Predstavile so se nove članice ASPnet mreže Unescovih šol Slovenije, razglasili so mlade Unesco glasnike, ki bodo svoje ideje za boljši svet širili med mladimi. Od naših bivših učencev je ta čast doletela Žigo Vavpotiča in Mašo Borisov. Vzdušje je bilo enkratno, sklepala so se nova prijateljstva.

_____  * _________________________________________________________  

23. 12. 2003

Predaja velikanske voščilnice otrokom,
ki so zboleli za rakom in krvnimi boleznimi

Dan pred novoletnim plesom, ki smo ga letos posvetili otrokom z rakom in krvnimi boleznimi, ki se ne morejo brezskrbno veseliti prihoda novega leta, kot se ga lahko veselimo mi, smo predali na Onkološkem oddelku Pediatrične klinike velikansko voščilnico z dobrimi željami. V prijetnem klepetu je urica druženja prehitro minila. V šolo smo se vrnili s spoznanjem, kako zelo dragoceno je zdravje, in s prijetnim občutkom, da smo naredili nekaj dobrega.

_____  * _________________________________________________________  

24. 12. 2003

VELIKI NOVOLETNI PLES 
s humanitarno akcijo

Novoletni ples letos ni bil navaden novoletni ples, ampak je bil to ples za otroke z rakom in krvnimi boleznimi v bolnišničnih oddelkih naše šole. Učenci smo že dan poprej otrokom na Pediatrični kliniki predali velikansko voščilnico z dobrimi željami, z vstopnino na ples pa smo zbrali denar za likovne potrebščine, ki bodo v belini bolniških sob krajšale čas malim bolnikom.

Naš mentor, športni pedagog Lorin Möscha, nam je ves čas stal ob strani, zato je akcija tudi v celoti uspela.