Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2000/01
Januar  2001

_____  * _________________________________________________________  

18. 1. 2001

Obisk učiteljev iz Argentine

V sodelovanju z Zavodom za šolstvo nas je obiskalo devet učiteljev, ki ob sobotah s svojim prostovoljnim in požrtvovalnim delom ohranjajo slovenski jezik in kulturo med našimi ljudmi v Argentini.

Veselo in zabavno, seveda pa tudi poučno je bilo pri slovenskem jeziku v računalniški učilnici, pri zgodovini in zemljepisu na predmetni stopnji, na razredni stopnji pa so se prav razigrali v 1.a, 3.c in 3.b. Skupaj smo se sprehodili po naši šolski spletni strani in izmenjali mnogo dragocenih izkušenj.


 





Učitelji iz Argentine pri slovenskem jeziku

Prijetno in vznemirljivo jutro so si učenci 5.b pod vodstvom svoje učiteljice Ljubice Kosmač ob zvokih iz narave polepšali s sprehodom v pravljični svet, ki je ob njihovih izvirnih zamislih dobival prijazen in vesel obraz. Z veseljem so pomagali pravljičnemu bitju razrešiti uganko in že so bili nagrajeni s potovanjem, na katerega so se odpravili s pomočjo računalniškega programa Pisemska zavozlanka. Popotovanje po Prešernovi Ljubljani in uspešno rešene naloge so bile nagrajene z odkritjem skrite misli.

Še ščepec Prešernovih pesmi in posloviti se je bilo treba. 
Oh, škoda!