Naj dogodki              ***  
 

 Besedilo: Katarina Rigler Šilc; Izbor fotografij: Petra Čalič

Šolsko leto 2008/09

November 2008

___  * _________________________________________________________  

7. - 21. 11.

Vrtec na obisku pri prvošolcih in v šolski knjižnici  

V mesecu novembru so nas tudi v letošnjem šolskem letu obiskali otroci iz vrtca Ledina (skupine: Ptički, Krtki, Čebelice, Petelinčki, Murenčki in Trobentice). Obiskali so učence 1.a in 1.b razreda ter šolsko knjižnico. V razredu smo se najprej spoznali, nato pa skupaj poslušali pravljico Ko gredo starši v šolo avtorice Becky Bloom, ki jo je pripovedovala šolska knjižničarka gospa Katarina Podobnik. Otroke iz vrtca je knjižničarka povabila še v šolsko knjižnico, v kateri so si z navdušenjem in  zanimanjem ogledovali in brskali po knjigah ter dokazali, da imajo tako do knjige kot do knjižnice spoštljiv odnos.

                                                                                        Knjižničarka in učiteljice 1.a in 1.b  

___  * _________________________________________________________  

20.11.- 4.12.

Vrtec na obisku v računalniški učilnici  

Otrokom iz vrtca Ledina smo prikazali delo z računalnikom. Pridružili so se nam pri didaktičnih igrah in grafičnemu risanju.

                                                                                                                                1.a in 1.b

___  * _________________________________________________________  

20.11.- 4.12.

Miškolin in prvi sneg…  

Pravljični dan smo preživeli na Ljubljanskem gradu. Bilo je čarobno in nepozabno.

                                                                                                                 1.a in 1.b

___  * _________________________________________________________  

30.11.- 6.12.

Pojekt » Link among us«  ali Vezi med nami, Ljubljana -Alpen

V sklopu projekta mednarodne izmenjave smo z učenci OŠ Ledina že šesto leto in OŠ Poljane – četrto leto, v času med 30. novembrom in  6. decembrom 2008 gostili nemške vrstnike in njihovi spremljevalki gospe Carolino in Ivonne.

Vsi sodelujoči so se udeležili računalniške, likovne, kuharske in turistične  delavnice na obeh osnovnih šolah in se tako seznanili z načinom dela in poučevanja.  

Nemškim gostom smo predstavili nekaj slovenskih turističnih znamenitosti na področju Gorenjske ter jih tako popeljali na Bled, v Bohinj in v biotehniški center Naklo, kjer so pod strokovnim vodstvom učiteljev izdelali adventni venček in  »lectovo srce« iz medenega testa.

V mestni hiši naše prestolnice je vse sodelujoče prijazno sprejel in nagovoril župan gospod Zoran Janković. Da  pa je praznični december zares deloval praznično, smo bili v mestni hiši postreženi in obdarovani s kapami in z majicami mesta Ljubljana ter vožnjo na ljubljanski grad  z vzpenjačo. Seveda smo se ta dan tudi odzvali vabilu gospoda Jankovića in se udeležili  popoldanske otvoritve okrašene Ljubljane in prižiga novoletnih lučk.

   

              

foto: Miha Fras  

Obiskali smo tudi Postojnsko jamo in vivarij, ki sta bila deležna velikega zanimanja, se ustavili v prelepih, sončnih sečoveljskih solinah, kjer smo obiskali muzej solinarstva ter občudovali modrino morja in neba. V nadaljevanju dneva smo si privoščili postanek v prelepem, s soncem obsijanem  Piranu in posedeli na Tartinijevem trgu.

Za boljšo prepoznavnost naše skupine in zaščito pred pravo burjo je poskrbel slovenski mobilni operater Mobitel, ki je vsem udeležencem omenjenega projekta podaril rute. 

Dnevi našega druženja so minili bliskovito hitro in tako smo naše nemške vrstnike in prijatelje v soboto zjutraj polni novih vtisov pospremili na železniško postajo in jim zaželeli srečno potovanje domov.

 

Koordinatorica  mednarodnega projekta: Vera Krizmanič