Naj dogodki              ***  
 

 Besedilo: Katarina Rigler Šilc; Izbor fotografij: Petra Čalič

Šolsko leto 2007/08
November 2007
 

___  * _________________________________________________________  

7., 8. 11.

Naravoslovni dan- Bonton pri jedi

Učenci in učenke 1.a in 1. b razreda smo na naravoslovnem dnevu spoznavali pomen zdravega prehranjevanja. V razredu smo pripravili pogrinjke, nato pa smo se preselili v gospodinjsko učilnico. Pripravili smo sadno solato in se z njo tudi posladkali.  

                                                                                                                           1.a in 1. b  

     

                                                                                             

__  * _________________________________________________________  

10. 11.

Planinski izlet na Šmarno goro

Na osnovni šoli Ledina že vrsto let deluje planinski krožek. Tako se je v soboto 10. 11. 2007 pod strokovnim vodstvom vodnice PD Ljubljana Matica gospe Živane Urh 14 Ledincev in Ledink povzpelo na Šmarno goro. Najprej so se z mestnim avtobusom odpeljali do Tacna, od tam naprej pa so krenili  po Partizanski stezi  na Šmarno goro. Njihov trud je bil na vrhu bogato poplačan s čudovitim razgledom. Kot na dlani so se pred njimi razprostirale Kamniško-Savinjske in Julijske Alpe. Prijetno utrujeni so najprej pomalicali, se posladkali z miškami, potem pa se igrali na igrišču in iskali skriti zaklad.  

       

   

  

V Tacen so se vrnili po standardni poti in se v mesto zopet vrnili z avtobusom. Dobro pa je bilo poskrbljeno tudi za varnost – za to sta poskrbela gospod Janez Podgoršek in gospa Barbara Kosirnik.

Gospa Barbara Kosirnik, vodja izleta, je bila navdušena: »Imeli smo se čudovito. Naši planinci in planinke so se, kot vedno, izvrstno izkazali. Veselim se naslednjega izleta in novih izzivov.«

__  * _________________________________________________________  

16. 11.

Dan strpnosti

Na šoli so potekale delavnice za vzpodbujanje dejavne strpnosti med vrstniki. Izvajala jih je predstavnica Amnesty International v sodelovanju z vodji Unesco, Zdrave in Eko šole. Vsako oddelčno skupnost sta zastopala dva predstavnika, ki sta kasneje dejavnosti predstavila tudi na razredni uri.

Natalija Rožnik   

__  * _________________________________________________________  

8.- 20. 11.

Potovanje v svet pravljic

V mesecu novembru smo prvošolci gostili otroke iz vrtca Ledina (skupine: Čebelica, Ptiček, Krtek, Lisička in Medvedek). Prisluhnili smo doživetemu pripovedovanju pravljic knjižničarke, g. Katarine Podobnik. Kasneje so otroci iz vrtca uživali ob prebiranju slikanic v šolski knjižnici.  

            

___  * _________________________________________________________  

12. - 29. 11.

 

Hura, računalniška učilnica!

Otroci iz vrtca Ledina so se nam pridružili pri urah v računalniški učilnici. Uživali smo ob različnih didaktičnih igrah, Miškina mala šola in Polžkovi koraki.                                                                                                                                     1.a in 1. b    

           

    

                                                                                                                    

___  * _________________________________________________________  

21. 11.

Pomoč sočloveku

 

V okviru krožka Pomoč sočloveku in živalim smo organizirali dobrodelno akcijo, v kateri smo zbirali topla oblačila, zvezke, knjige, igrače in revije. Z vašo pomočjo smo obdarili otroke vrtca Tikno Them v romskem naselju Smrekec in njihove starše. 

 

       

 

 

Še enkrat lepa hvala za vašo dobrosrčno pomoč!

 

 

Učenci krožka Pomoč sočloveku in živalim z mentorico Petro Poje  

___  * _________________________________________________________  

27. 11.

Tjaša Gajič in Klara Lainšček, plesalki Kazine, učenki OŠ Ledina – novi svetovni prvakinji  

Na svetovnem prvenstvu v šov plesih, ki je potekalo od 20. do 24. 11. 2007 v Riesi v Nemčiji sta Tjaša Gajič in Klara Lainšček v kategoriji šov formacije mladinci skupaj z ostalimi članicami formacije Moderni časi osvojili naslov svetovnih prvakinj. Klara je svoj uspeh dopolnila z naslovom svetovnih podprvakinj med malimi skupinami s točko 7 palčkov ter s 4. mestom med solistkami, Tjaša pa s tretjim mestom med malimi skupinami s točko Caravans.