Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2002/03
Oktober  2002

_____  * _________________________________________________________  

11. 10. 2002

EKO BAZAR, Ljubljana

Tudi letos EKO BAZAR ni mogel mimo nas! Pripravili smo prav zanimivo likovno delavnico pod mentorstvom ge. Barbare Tacar.

_____  * _________________________________________________________  

17. 10. 2002

8. slovenski festival znanosti, Narodna galerija, Ljubljana

Na 8.festivalu znanosti so v družbi ASPnet Unescovih šol naš mednarodni projekt Dobre vesti iz naše šole in našega mesta predstavile učenke 7.b s svojo mentorico Ljubico Kosmač.

_____  * _________________________________________________________  

21. - 23. 10. 2002

Mirovniški festival v Slovenj Gradcu  »VSI SMO SVET«

V Slovenj Gradcu, mestu Glasniku miru Združenih narodov, je potekalo v dneh od 21. oktobra do 23. oktobra 2002 srečanje predstavnikov UNESCO ASPNet šol. Skupno druženje je potekalo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec, ki je vsako leto naša gostiteljica. Prvi dan je potekala najprej predstavitev posameznih šol s krajšim kulturnim programom, nato pa smo skupaj z gostitelji sodelovali v najrazličnejših delavnicah (Spoznavajmo UNESCO, šolska internetna stran, kiparska delavnica, slikarska delavnica, glasbena delavnica, ohranjanje kulturne dediščine - ptičja strašila, zgradimo svoje mesto, pisave, grad - skrivni rov - zaklad…). Ob dnevu OZN (24. oktober) smo si  v galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu najprej ogledali zaključno prireditev Natečaja za otroška likovna in literarna dela, nato pa sodelovali še na zaključni prireditvi Mirovniškega festivala, ki je potekal v starem mestnem jedru. Letos je bila vodilna misel festivala »VSI SMO SVET«.

Mirovniškega festivala v Slovenj Gradcu sta se udeležili dve učenki iz 7. b razreda, Alma Ignjatović-Begić in Nina Novak, ter mentorica, šolska knjižničarka Katarina Podobnik.


_____  * _________________________________________________________  

24. 10. 2002

Kulturna dediščina na Gorenjskem (kulturni dan)

24. oktobra 2002 smo s petošolci spoznavali kulturno dediščino Gorenjske. Obiskali smo rojstno hišo Matije Čopa v Žirovnici, kjer smo z zanimivo multivizijo spoznavali znamenite Slovence. Ogledali smo si tudi prenovljeno rojstno hišo Franceta Prešerna v Vrbi, se sprehodili do vaške lipe in videli cerkev sv. Marka. Nato nas je pot vodila do Doslovč, kjer smo si ogledali še rojstno hišo Frana Saleškega Finžgarja in izvedeli marsikaj zanimivega iz pisateljevega življenja.

Vodja: Mihaela Šarman Gaberšek