Naj dogodki                                      ***  
 

                                                                                                                                                                                               Besedilo: Katarina Rigler Šilc
                                                                                                                                                                                               Izvedba: Vlado Štribl

Šolsko leto 2009/10

Junij 2010

_______________  * ________________________________________________________________________

7. 6. 2010

1. Letni koncert glasbenikov osnovne šole Ledina

Gospa Dalila Beus, učiteljica glasbene vzgoje na naši šoli, je s svojimi učenci pripravila letni koncert, na katerem so se predstavili ledinski glasbeniki. Prireditev sta povezovala simpatična voditelja Gaja Filač in Val Fürst.

Na odru so se zvrstili vsi pevski zbori OŠ Ledina: cicizbor, otroški in mladinski pevski zbor. Vse zbore je na sintisajzerju spremljala gospa Dalila Beus. Predstavili so se tudi solisti, in sicer Marta Lajovec, Urška Marinko, Hana Julija Kališnik, Maša Gostič, Eva Pavlin, Mark Ferjan in Gaja Filač. Kot instrumentalista sta se predstavila Val Fürst na sintisajzerju in Aleksej Jurca na saksofonu.

Celotno prireditev sta popestrili dve plesalki, ki dosegata izjemne rezultate v evropskem in svetovnem merilu. Maruša Pinter je zaplesala jazz balet, Liza Klara Schulz pa step.

Poseben pečat pa je prireditvi dodal tudi trio Marinko: Meta, Urban in Jure. Najprej so skupaj zaigrali na violino, čelo in klavir, potem pa so skupaj še zapeli.

Celoten koncert, ki je v polni srednji telovadnici trajal uro in pol, je bil izjemen. Starši so bili ponosni na svoje otroke, otroci pa so bili veseli, da so z glasbo razveselili svoje starše.

_______________  * ________________________________________________________________________

maj, junij

Zlata, srebrna in bronasta Ledinca

KANY 3. V EVROPI

Kany Michel Obenga iz 3.b in Iza Šilc iz 6.b  nam s plesom večkrat popestrita šolske prireditve. Navdušujeta tudi na plesnih hip hop tekmovanjih v okviru Plesne šole Urške pod vodstvom plesne učiteljice Azre Selimanović.

Kany Michel Obenga je s soplesalci skupine Dimnikarji sodeloval na državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih v kategoriji street dance show (6. 6. 2010), kjer so bili nepremagljivi. Kot državni prvaki bodo jeseni odpotovali na svetovno prvenstvo v Ukrajino.

Na državnem tekmovanju v Medvodah (8. 5. 2010) je Kany v kategoriji hip hop male skupine pionirji s skupino Hip hop Minnies dosegel 4. mesto, v kategoriji hip hop pari pionirji pa je s soplesalko Ano Vičič dobil bronasto medaljo za 3. mesto. Kot hip hop solo pionir pa je stopil še na stopničko više, na 2. mesto.

Kany je zablestel tudi na evropskem prvenstvu v hip hop plesih v Amsterdamu (od 10. 6. do 13. 6. 2010), kjer si je v kategoriji solo pionirji priplesal izvrstno 3. mesto.

Urškini mladinci in mladinke, med katerimi je tudi Iza Šilc , so na državnem prvenstvu (5. 6. 2010) s produkcijo Make a Change dosegli 1. mesto. S plesom so prikazali čudovito zgodbo, v kateri se prepletata motiva nedolžnih otrok in nerazumljivega nasilja vojske. Ob gledanju se je marsikateremu gledalcu utrnila solza. V produkciji pleše tudi nekdanja Ledinka Maruša Kopač.

Plesalke so si s produkcijo na evropskem tekmovanju  v Amsterdamu priplesale (od 10. 6. do 13. 6. 2010) 2. mesto.

Iza Šilc je s soplesalkami skupine Slikarji sodelovala na državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih v kategoriji Street Dance Show (7. 6. 2010), kjer so osvojili 3. mesto in si tako zagotovili nastop na svetovnem  prvenstvu v Ukrajini.

Čestitke obema!

_______________  * ________________________________________________________________________

14. 6. 2010

Valeta sanjske generacije - 9.c in 9.d

Vendar vsi morajo enkrat oditi

in to ni za nikogar lahko,

ker na Ledini res zakon je b'lo.

Neli Žitnik

Učenci in učenke 9.c in 9.d so se slavnostno poslovili od ledinskih šolskih klopi. Slavnostno oblečeni in radostno razpoloženi so pokazali, kdo so in kako znajo plesati. Poseben trenutek je bil, ko so devetošolci ponosno plesali s svojimi starši. Oba razreda sta se predstavila z zanimivim programom. Sledila sta še govora gospe Stanič in gospe Ude. Med drugim je gospa Ude učencem svetovala, naj v življenju poslušajo srce in živijo z nasmehom, gospa Stanič pa je v tem prehodnem obdobju staršem zaželela miren spanec.  

Gospa ravnateljica je devetošolcem zaželela srečno pot: »Kamor koli že vas bo zanesla pot in kakršne koli že preizkušnje se bodo postavile pred vas, zaupajte vase, prisluhnite sebi in sočloveku, sanjajte svoje sanje in jim sledite, trdno verjemite vanje in jih uresničujte. Če boste sledili svojim srčnim željam, se ni bati, da ne bi našli prave poti. Pa srečno!«

Benjamin Begič, učenec 9.d,  je svoje vtise strnil takole: »Na valeti je bilo odlično! Vsi smo se smejali in se zelo zabavali. Tudi pri plesu smo se izvrstno izkazali.  Upam, da smo učiteljem ostali v lepem spominu. Menim, da so bili na nas ponosni tudi starši. Smo tudi prva generacija, ki je bila kar polnih devet let na šoli. Bilo pa bi še boljše, če bi se vsi učitelji udeležili valete.«

Devetošolci so odšli. A mi bomo z njimi ostali v spominih. Ledinec ostane Ledinec, pa naj ga pot zanese kamor koli!

_______________  * ________________________________________________________________________

23. 6. 2010

Morska dogodivščina v 3.b

Učenci 3.b razreda so se od napornega šolskega leta poslovili s pravo morsko dogodivščino. Sami so napisali besedilo za osem prizorov, prav tako pa so sami izdelali kostume in sceno. Mentorici celotne prireditve sta bili gospa Natalija Rožnik in gospa Nadja Ulcej.

Učenci so na prireditev povabili svoje starše, ki so bili nad prireditvijo navdušeni.

Preberite, kako so morsko dogodivščino doživeli tretješolci.

_______________  * ________________________________________________________________________

24. 6. 2010

Ledina ima talent

EVA PAVLIN JE OČARALA STROKOVNO ŽIRIJO

Danes je bilo vzdušje na Ledini na vrelišču. Nastopil je dan, ko so Ledinci na prireditvi Ledina ima talent pokazali, kakšne talente skrivajo v sebi. Prireditev sta profesionalno povezovala Gašper Kolbezen in Taja Knific. Prijavilo se je mnogo talentov, a velikim je zmanjkalo poguma in so se tik pred začetkom umaknili z obzorja zvezd. Kljub temu pa se je na odru zvrstilo kar 12 ledinskih zvezd, ki so se borile za laskavi naslov talent OŠ Ledina. Najprej so se zvrstile vse zvezde. Prav vsaka je imela s seboj navijaško skupino s transparenti. Komisija, sestavljali so jo gospa Barbara Tacar, gospod Laszlo Herman in gospa Dalila Beus, je imela res zahtevno nalogo. Izbrati je morala sedem finalistov. Med tem časom sta občinstvo zabavali nadarjeni plesalki: Klara Liza Schulz iz Plesne šole Mojca Horvat in Maruša Pinter iz Plesne šole Urška.

Gospa Barbara Tacar, predsednica strokovne komisije, je razglasila sedem finalistov, ki so svoj talent predstavili še enkrat.

Komisija je izbrala tri najboljše, medtem pa sta svoj plesni talent predstavila Kany Michel Obenga in Iza Šilc iz Plesne šole Urška.

Trije superfinalisti so: Aleksej Jurca iz 6.a, ki se je predstavil z lastno skladbo na saksofonu, Eva Pavlin, ki je odpela pesem You are my number one, in trio A.L.A. Sekice (trije fantje oziroma dekleta), ki so se predstavile s plesno točko in izjemnim stylingom na pesem Samo ljubezen.

Superfinalisti so se predstavili še enkrat, potem pa se je ravnateljica, gospa Ljubica Kosmač, s posebnimi priznanji, vsem zahvalila za sodelovanje.

Gospa Tacar je povedala, da ima Ledina veliko talentov, a največji talent je EVA PAVLIN iz 6.a. 2. mesto so si priplesale A.L.A. Sekice, 3. mesto pa si je na saksofonu priigral Aleksej Jurca.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo!

_______________  * ________________________________________________________________________

24. 6. 2010

Hura, počitnice so tu!

Manja Žugman Širnik: Počitnice

 

Učiteljica zadnjo črko

na tablo napiše,

reditelj vzame gobo,

ob zvonjenju jo hitro obriše.

 

Učiteljica z besedami hiti,

veselo nam lepe počitnice želi.

Še zadnjo črko ujamemo v uho,

zdirjamo po šolskem hodniku

in na vratih za konec šolskega leta

narišemo veliko piko.

 

 

 

 

Počitnice, sladoled in morje … To so bile največkrat slišane besede, ko so učenci zaprli težka ledinska vrata in se podali vsak svojim dogodivščinam naproti.

Kar nekaj razredov si je zadnjo šolsko uro skupaj z razredničarko in s sorazredničarko privoščilo sladoled v bližnji slaščičarni. Vsak Ledinec s svojim okusom sladoleda – pa vendarle vsi z eno mislijo: POČITNICE!

 

Vsem Ledinkam in Ledincem želimo dolge, brezskrbne in doživete počitnice.

Odpočijte si in si naberite novih moči za 

šolsko leto 2010/2011.