Naj dogodki              ***  
   


Šolsko leto 2006/07
Maj 2007

___  * _________________________________________________________  

24. maj

Kulturni dan: Ogled filma Neprijetna resnica

 

Učenci predmetne stopnje smo si v kinu Komuna ogledali dokumentarni film Neprijetna resnica režiserja Davisa Guggenheima. Film  prikazuje globalne podnebne spremembe preko predavanj bivšega ameriškega podpredsednika Ala Gora, ki je imel na to tematiko v zadnjih dvajsetih letih že več kot tisoč predstavitev po ZDA in drugod. Al Gore predstavlja naravne katastrofe in klimatske spremembe v novi luči, z vizualno in podatkovno bogato prezentacijo, ki vključuje več kot 900 strokovnih študij na to temo. (Več..)

 

 

 

 

 

 

Po ogledu filma smo učenci sodelovali v projektu Ledinec spreminja sebe in svet. Ustvarili smo veliko poučnih plakatov in razmišljali kaj lahko učenci s svojimi starši storimo za naš lepi modri planet. 

 

                                        

 

                          

___  * _________________________________________________________  

20. 5.

Pet zlatih priznanj iz angleščine

 

Priprave učenk in učencev na šolsko in državno tekmovanje so potekale pod mentorstvom učiteljice angleškega pouka Tanje Trpin. 

Učenci in učenke, ki so dosegli srebrno priznanje na državnem nivoju pa so bili: Jan Golobič, Nesa Vrečer, Irma Skopljak, Mojca Breskvar, Maša Pelko.

 

Naslednji učenci in učenke so dosegli zlato priznanje na državnem nivoju:

1.     Urška Breznik

2.     Nika Kuplenk

3.     Eva Turk

4.     Vita Andreja Mesarič

5.     Omar Ait-Si-Mohamed

Čestitamo!                          

___  * _________________________________________________________  

20. 5.

Ogrlica za mojo mami

Za ta izdelek sem se odločila, ko sem videla gospo Ines Štular, ki je imela podoben vzorec obešen na verižici. Nato sem se odločila, da še sama sklekljam tak vzorec in ga podarim svoji mami za rojstni dan. Z gospo Štular sva izbrali vzorec ter se dogovorili, kako ga bom izdelala. Izbrala sem tudi barvi; zlato in modro, ker se ujemata z nošenjem mamine garderobe. Vzorec sem začela izdelovati dva meseca pred njenim rojstnim dnevom. Ko sem imela sklekljanega že polovico vzorca,  sem opazila, da je na začetku vzorca napaka. Morala sem vse podreti. Nato mi je ostalo samo še en mesec časa, zato sem klekljala zelo hitro. Kupila sem še zlato žico, zlate perle in zlato zaponko. Ostalo mi je le še tri dni. Zelo sem hitela, da sem dokončala ta vzorec, ki sem ga dan prej pred mamin rojstnim dnevom spela v verižico.

 

Ko sem ga podarila mami je bila neizmerno vesela, da sem si vzela čas in sklekljala njeno darilo.

 

Tina Drobnič, 8.razred,

 

   

                 

___  * _________________________________________________________  

9. 5.

 

 

Evropska vas

 

OŠ  Ledina je sodelovala na dnevu Evrope 9. maja v okviru projekta 'Evropska vas'. Predstavili smo 

Belgijo in Estonijo. 

 

       

          

           

___  * _________________________________________________________  

14. 5.

 

 

Likovno-raziskovalni tabor v Piranu      

 

7. razredi smo se udeležili 5 dnevnega likovno - raziskovalnega tabora v Piranu. Sonce, morje in 41 razigranih otrok. Razdeljeni v štiri delovne skupine: pik, as, kara in src smo ustvarjali likovne umetnine v treh tehnikah. Poleg teh pa še naravoslovna delavnica, v kateri so učenci raziskovali morje in življenje v njem. 

Bivanje v Piranu smo popestrili z večernimi športnimi igrami po izbiri:badmintonom, košarko, rolanjem. V četrtek zvečer smo odšli na daljši, tri urni sprehod do Fiese, v Portorož in nazaj v Piran. Ta dan sta dva učenca praznovala rojstni dan in Dino, eden izmed njiju, nas je vse presenetil z odličnim sladoledom.
Vse dni smo se igrali družabno igro "Skrivni prijatelj". Podtikali smo mu pisemca s pozdravi, ga razveseljevali z drobnimi pozornostmi in skrbno molčali, kdo se za tem skriva. Nekaterim je odlično uspevalo. Zadnji večer smo se zbrali v jedilnici na pižama žuru. Razkrili smo, kdo je bil naš
skrivni prijatelj. Kar precej je bilo smeha in presenečenj. Vreme je bilo zelo lepo, sončno in vroče. Kar dvakrat smo popoldne izkoristili za kopanje - hitro namakanje, v še ne zelo ogretem morju.
Zadnji dan smo si na poti proti domu ogledali še soline. V prodajalni smo kupili še zadnje spominke in preizkušali čokolado z žlahtnim solnim cvetom.
Prav čuden, nekaterim zanimiv okus. Držali smo se pa vsi bolj kislo! Pa ne dolgo, saj smo se polni lepih doživetij veseli vrnili domov.

           

   

Ines Štular

 

___  * _________________________________________________________  

5. maj

Rezultati državnega  tekmovanja iz znanja biologije za Proteusovo priznanje 

 

Tema: DVOŽIVKE                           

 

Pia Lucija Rotar

9. c 

 Zlato Proteusovo priznanje

Kaja Pergar

9. c

 Zlato Proteusovo priznanje

Lara Pernat

9. c

 Srebrno Proteusovo priznanje

Alja Dolžan

9. b

 Srebrno Proteusovo priznanje

Brina Stančič

8. a

 Srebrno Proteusovo priznanje

Alenka Bahovec

8. b

 Srebrno Proteusovo priznanje

 

 

 

Mentorici: Sonja Vidrih in Boža Šarbek