Naj dogodki              ***  
   


Šolsko leto 2006/07
April 2007

_____  * _________________________________________________________  

Zlato Vegovo priznanje iz matematike 

Zlato Vegovo priznanje iz matematike sta osvojila Alenka Bahovec iz 8.b (mentorica Urška Vidmar) in Jošt Lajovec iz 9.c razreda (mentorica Ines Štular). 

Alenka je bila na tekmovanju med najuspešnejšimi v državi, zato je prejela nagrado- izlet na Dunaj. 

ČESTITAMO!

_____  * _________________________________________________________  

03. 04.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

Zbrali smo se na prireditvi, na kateri smo praznovali začetek pomladi, obletnico skupne Evrope, hkrati pa je bilo to tudi praznovanje naše pripravljenosti pomagati svetu!

Prireditev je bila polna plesa, pesmi, glasbe, nežnosti, otroškosti, kipenja in drhtenja … pa tudi presenečenj!

Na svetu si, da sam si sonce, je zapisal Tone Pavček. Ledinci znamo biti sonce. To dokazujemo na humanitarnih prireditvah. Velikokrat smo sonce drug drugemu. Tako, kot je sonce potrebno življenju, so naša dobra dejanja potrebna sočloveku. 

Ta dan so otroci OŠ Ledina, skupaj s plesno šolo ŠD Ledina in odličnima gostji Tanjo Žagar, našo bivšo Ledinko, in Sylvio Valentine podarjali dobro voljo.

Po celi Evropi letos v okviru skupnega projekta Pomladni dan šole proslavljajo 50-letnico skupne Evrope. S to prireditvijo so se tudi na naši šoli pričeli pomladni dnevi.

Ledinci nismo od muh. Odločili smo se pomagati revnim. Na drugem koncu sveta, v Indiji, je šola, v katero so se zatekli begunski tibetanski otroci. Ko smo slišali, v kakšnih razmerah živijo, smo začeli z akcijo Ledinci svetu.  Vsak razred je dobil svoj hranilnik, v katerega nabiramo kovančke. Na bazarju in srečelovu, ki se je dogajal vzporedno s prireditvijo, pa smo zbrali kar 850 evrov! 

Hvala vam!

Še enkrat se zahvaljujemo vsem nastopajočim in njihovim mentorjem, še posebno gostom. In seveda vsem, ki ste ta dan praznovali z nami. Hvala za vaš čas in vaše prispevke!

NASVIDENJE PRIHODNJE LETO!  

Koordinatorica Karla Leban

            

                            

              

              

 

_____  * _________________________________________________________  

15.04.

Akcija Za lepšo Ljubljano- Očistimo Ljubljano pasjih iztrebkov

 

V okviru akcije Za lepšo Ljubljano, smo učenci obveščali o nevarnosti pasjih iztrebkov, ustvarjali plakate in označili pasje iztrebke na Miklošičevem parku, v Argentinskem parku, pred RTV SLO ter na Ljubljanjskem gradu. 

V parku pred šolo smo pripravili razstavo. Naši kužki so bili kot živi. 

 

          

Več..