Naj dogodki                                      ***  
 

                                                                                                                                                                                               Besedilo: Katarina Rigler Šilc
                                                                                                                                                                                               Izvedba: Vlado Štribl

Šolsko leto 2009/10

Februar 2010

_______________  * ________________________________________________________________________

11. 2. 2010

»Dobre vesti iz naše šole in našega mesta« v Mariboru

Na OŠ Leona Štuklja je potekalo delovno srečanje mentorjev Nacionalnega Unesco projekta Dobre vesti iz naše šole in našega mesta, na katerem so mentorji sodelujočih šol iz vse Slovenije pregledali dosedanje delo na temo knjige in načrtovali nadaljnje aktivnosti v projektu »Ljubljana, svetovna prestolnica knjige«. Z zadovoljstvom smo ugotavljali, da na šolah aktivnosti dobro potekajo in da bomo svoje stvaritve drug drugemu predstavili 10. aprila 2010 na OŠ Ledina v Ljubljani.

Vodja projekta je gospa Ljubica Kosmač, ravnateljica naše šole.

_______________  * ________________________________________________________________________

11. 2. 2010

 

Z odra na oder - KULTURLJUBLJANA

Učenci gledališkega kluba se že vrsto let udeležujejo srečanja Z odra na oder, ki vsako leto poteka na Osnovni šoli Leona Štuklja v Mariboru. Najprej smo si z vodičem gospodom Vladom Štriblom ogledali znamenitosti mestnega jedra, potem pa smo odšli v šolo, kjer nas vedno toplo sprejmejo. Letos smo k igri povabili tudi mladinski pevski zbor z zborovodkinjo gospo Dalilo Beus. Vabilu se je z veseljem odzvala.

Predstava je bila odigrana izjemno. Najprej so učenci gledališkega kluba uprizorili, kako se zbirajo pred šolo in se odpravijo na kulturni dan. Gospa učiteljica je spet zamudila, tako da so komajda ujeli še zadnje tri točke programa. Scenarij za igro je delo Neli Žitnik.

Najprej je učence v svet kulture popeljal odlomek iz musicla New York, New York, kjer je 28 Ledincev in Ledink dokazalo, kako mojstrsko zna uskladiti glasbo in ples. Sledila je monokomedija, v kateri je Mirko Bohorič (izvrstno ga je uprizoril Kristjan Šarac, tudi avtor  besedila) prikazal, kam je recesija pripeljala preprostega slovenskega delavca. Kristjan je igral tako prepričljivo, da je nasmejal celotno občinstvo. Za konec pa je sledil še ples, s katerim sta Urškina plesalca Kany Michel Obenga in Iza Šilc ogrela prav vse gledalce.

Vsi nastopajoči so dokazali, da so izvrstni igralci in plesalci. Slišati je bilo mnogo pohval. Zagotovo boste o njih še slišali.

 

_______________  * ________________________________________________________________________

12. 2. 2010

Glasbena torta

V petek, 12. 2. 2010, smo imeli z učenci 8. razredov kulturni dan. V Cankarjev dom smo odšli poslušat koncert plus Glasbene mladine Slovenije Glasbena torta, v kateri smo spoznali štiri glasbene zasedbe, in sicer trobilni ansambel Slovenske Filharmonije, godalni kvartet Calisto, Slovenski tolkalni projekt Stop in Big Band Konservatorija za glasbo in balet iz Ljubljane.
"Spekli" so nam torto iz različnih glasbenih obdobij, slišali smo skladbe iz baroka, klasicizma in sedanjosti, spoznali veliko inštrumentov, med drugimi tudi kuhalnice in jedilni pribor, na koncu pa so se nam vsi skupaj predstavili s priredbo Straussove skladbe Tako je govoril Zarathustra.


Po koncertu smo si v Narodni galeriji ogledali razstavo slovenskega slikarja Zorana Mušiča. Preko slik smo spoznali življenje avtorja in se seznanili z neprecenljivo vrednostjo njegovih slik.

Dalila Beus

_______________  * ________________________________________________________________________

12. 2. 2010

Našo šolo so danes obiskale prve maškare, tako da je tudi na Ledini že malo zadišalo po pomladi.

Od hiše do hiše,
od vrat do vrat,
prinašamo srečo
in s srečo pomlad.

VSEM SKUPAJ ŽELIMO ZABAVNE IN PESTRE POČITNICE!

 

_______________  * ________________________________________________________________________

22. 2. - 

3. 2. 2010

11. mednarodni zimski festival otroške rekreacije

Učenci naše šole so se pod vodstvom gospe Žane Ude udeležili 11. mednarodnega festivala otroške rekreacije v Mitrovcu na Tari. V Srbijo se je odpravilo 9 Ledincev in Ledink. Program in vtise je strnila gospa Žana Ude. Preberite si poročilo.