Naj dogodki              ***  
 

 Besedilo: Katarina Rigler Šilc; Izbor fotografij: Petra Čalič

Šolsko leto 2008/09

Februar  2009

___  * _________________________________________________________  

12. 02.

 

 

 

 

Srečanje otroških gledaliških skupin

 

 

Učenci gledališkega kluba naše šole smo se udeležili Srečanja otroških gledaliških skupin na Osnovni šoli Tabor II v Mariboru. Potovali smo skupaj z igralci Osnovne šole Hinka Smrekarja iz Ljubljane. Odigrali smo igro z naslovom Pika Nogavička. Osrednjo osebo je mojstrsko odigral Tilen Udovič, učenec 7.a razreda. Z neverjetnim igralskim in glasbenim talentom je očaral gledalce. Seveda pa so se izkazali tudi ostali igralci: Neli Žitnik, Ines Grebenc, Amel Ait-Si-Mohamed, Jakob Rotar, Kristjan Šarac, Maša Žnidaršič, Jelena Kovačevič, Miha Gačnik, Dunja Lemajič, Taja Knific, Alen Hasanbašič in Kristina Tekavec. Mentorica je bila Katarina Rigler Šilc, med gledalci pa je bila tudi naša ravnateljica, gospa Ljubica Kosmač.

Po odigrani predstavi in bučnem aplavzu smo odšli v akvarij in terarij, kjer smo si ogledali različne ribe, plazilce in druge živali. Največ časa smo preživeli pri ogledu dveh krokodilov. Ob 14.30 smo se vrnili v šolo in si ogledali musical, ki so ga pripravili učenci Osnovne šole Tabor ll iz Maribora. Dan smo zaključili ob slastni pici.  

 

 

Preberite si še mnenja učencev: Neli Žitnik, Kristjan Šarac, Ines Grebenc

 

___  * _________________________________________________________  

12. 02.

 

 

 

 

Srečanje mentorjev Dobrih vesti v Mariboru

   

Na OŠ Tabor II v Mariboru je potekalo srečanje mentorjev, sodelujočih v Nacionalnem Unesco projektu Dobre vesti iz naše šole in našega mesta, ki sta ga vodili naša ravnateljica Ljubica Kosmač, vodja projekta, in Irena Škoberne, koordinatorica projekta tudi v šolskem letu 2008/09.

Mentorji so izbrali temo letošnjega sodelovanja med šolami: GLASBA POVEZUJE. Šole se bodo na to temo povezovale preko spleta (spletni časopis in e-konference), to bo tudi osrednja tema tabora Dobrih vesti na Senovem (4. – 6. junij 2009). Organizirana bo skupna prireditev in glasbene delavnice.

Na prireditvi 4. junija na Senovem pričakujemo tudi ravnatelje vseh sodelujočih šol.

___  * _________________________________________________________  

12. 02.

 

 

 

 

VALENTINOVO – PRAZNIK ZA VSE, KI SE IMAMO RADI

 

 

Dekleta iz 6. b so na pobudo Line Čop pripravile pravo praznovanje Valentinovega, ki je bilo namenjeno fantom iz 6.b. In kako je doživel to eden izmed fantov? Preberi in preseneti koga še ti!

 

13. 2. 2009 smo fantje doživeli pravo presenečenje pri uri športne vzgoje. Ko smo namreč odprli vrata garderobe, smo ostali brez besed. Povsod so bili polepljeni srčki, poljubčki, povsod so bile napisane lepe misli o ljubezni. Vsi fantje smo v srcih začutili toplino, nekaterim je bilo celo malce nerodno … Začutil sem pozitivno energijo. NISEM SI MISLIL, DA NAS IMAJO SOŠOLKE TAKO ZELO RADE, da so nam pripravile tako romantično presenečenje. Odločil sem se, da bomo tudi fantje kdaj puncam polepšali dan. 

Punce so nam res dokazale, da nas imajo rade!

Žan Flogie, 6.b

___  * _________________________________________________________  

12.02.

 

 

 

 

Rezultati zbiralne akcije APARAT NI ZA VSAK ODPAD!

 

 

Razred 1.a 1.b 2.a 2.b 3.a 3.b 4.a 4.b 5.a 5.b 6.a 6.b 7.a 7.b 7.c 8.c 8.d 9.a 9.b
Št. kosov 14 16 50 131 23 3 45 39 37 58 3 0 1 16 4 2 0 0 0

                                                                                                                   

Tudi letos smo zelo uspešno zaključili z zbiranjem odpadnih aparatov, saj smo napolnili cel kamion čisto do zadnjega kotička. Največ odpadnih aparatov je zbral 2.b razred. Čestitamo!

 

Ker pa je za osvojitev nagrade potrebno tehtanje - izvedlo ga bo podjetje, ki organizira zbiranje teh odpadkov po celi Sloveniji - moramo počakati na rezultate.

 

Z zbiranjem odpadnih aparatov smo obvarovali okolje pred plastiko, baterijami in ostalimi materiali, ki onesnažujejo naše okolje.  

Za projekt Ekošola: Janez Podgoršek       

___  * _________________________________________________________  

16. 02.

 

 

 

 

Glasbena delavnica

Glasbena delavnica  2.a in 2.b razredu. Delavnico je vodil Andrej Stermecki, pevec in solist na tam-tamih, svetovni popotnik, umetnik, ...

 N.Rožnik, M. Krošelj

___  * _________________________________________________________  

16. in 19. 02

 

 

 

 

Pika Nogavička na Ledini

16. 2. 2009 so igralci gledališkega kluba obiskali prvošolčke in jim predstavili igro Pika Nogavička. Prvošolci so bili nad igro navdušeni.

19. 2. 2009 pa so igralci Piko predstavili tudi učencem 2., 3. in 4. razreda. Sceno so ustvarili učenci 4.a razreda pod vodstvom mentorice Irene Šimenc Mihalič. Učence je najbolj navdušil in nasmejal igralec Kristjan Šarac, ki je izvrstno odigral kar tri vloge: Adolfa in Anico ter Shang-Shuja, ki ga je ustvaril kar sam.

Preberite si mnenja učencev iz 4.a: Sara Caharijas, Aleksej Jurca, Jure Prinčič, Tadej Dolinar, Timon Jeršin in Gal Meško.

___  * _________________________________________________________  

20. 02.

 

 

 

 

Ogled filma TEA

 

Učenci 6. in 7. razredov so imeli kulturni dan. V kinu Dvor so si ogledali film z naslovom Tea. Pravo presenečenje pa je bilo, ko jih je pred začetkom filma pozdravila igralka Pina Bitenc, ki v filmu igra osrednjo osebo – Teo. Po koncu filma so imeli učenci priložnost, da mlado igralko povprašajo, kar jih zanima. Vprašali so jo o snemanju, predvsem pa jih je zanimalo, kako je dobila vlogo in koliko denarja je zaslužila. Pina Bitenc je brez zadrege odgovorila na vsa vprašanja. Povedala je, da so film snemali pred tremi leti, ko je imela 14 let. Film so snemali v Sloveniji. Vlogo je dobila tako, da je šla na avdicijo, režiserka pa je poznala njeno mamo in jo poklicala. Za snemanje je zaslužila 8000 evrov. Že štiri mesece je srečno zaljubljena. Živali, ki so v filmu, so iz živalskega vrta. Njen soigralec Martin (Nikolaj Burger) je mlajši od nje. Z njim nima več stikov, ker se je preseli v Prago.

 

Za Ledince je bila to izjemno dragocena izkušnja, saj se ne zgodi pogosto, da bi lahko ob koncu filma glavnega igralca  povprašal vse, kar te zanima. Mlada zvezdnica pa je Ledincem dala tudi avtograme.