Naj dogodki                      ***  
   


Šolsko leto 2005/06
Februar 2006

_____  * _________________________________________________________  

7.2. 2006

Srečanje otroških gledaliških skupin na OŠ Tabor II. v Mariboru

Naš gledališki klub je pod vodstvom mentorice Katarine Rigler Šilc z igro Zlata goska ob Prešernovem dnevu uspešno nastopil na srečanju otroških gledaliških skupin na OŠ Tabor II v Mariboru. Na pot so se podali s skupino učencev, ki je bila nagrajena z izletom v Maribor  za svoj prispevek k imenitni prireditvi ob 150-letnici šole.

Srečanje dveh osnovnih šol

Gledališki klub OŠ Ledina je predstavil učencem OŠ Ketteja in Murna gledališko predstavo z naslovom Zlata goska. Učenci in učiteljice so bili nad predstavo navdušeni. 


 

     

         

 

_____  * _________________________________________________________  

 

6.2.-10.2.06

  

 

 ZIMSKA ŠOLA V NARAVI- ZG.GORJE

 V prvem tednu februarja smo bili 5. razredi osemletke v zimski šoli v naravi v Zgornjih   Gorjah. Na pokljuški strmini smo opravili prvi smučarski preizkus. Ostale dni pa smo pod vodstvom Andreja Šturma in Žane Ude  pilili smučarske tehnike na Kobli, kamor smo se vsak dan popeljali z avtobusom. Mrzlo in jasno vreme nam je omogočilo pet dni veselih zimskih radosti. In tudi kakšnega padca!

 
Pozne popoldneve in večere sta nam popestrili razredničarki: Ines Štular in Barbara Tacar z likovno delavnico oblikovanja plesnih mask, delavnico rekreacijske matematike; zvečer pa zabavo - spoznavni večer, kviz, ples v maskah in večer: "Pokaži kaj znaš".
 
Vsak dan smo pridno postiljali postelje in tekmovali kdo bo imel večji red v sobah. Gospa Žana Ude si je redno beležila in preverjala red v sobah. Ob zaključku  sta si prvo mesto delili sobi deklet iz 5.b in fantov iz 5.a (Bravo, fantje!!!).
 
Naučili smo se padati, pobirati in seveda tudi  - SMUČATI !

                                                                           

       

   

   

                                 

 

                                                                                   Razredničarka Ines Štular                               

_____  * _________________________________________________________  

14.2.2006

Združimo dva svetova v eno

Dobrodelna akcija za pomoč revnim otrokom v nerazvitem svetu

ZDRUŽIMO DVA SVETOVA V ENO     

Konec januarja 2006 je s strani učencev OŠ Ledina prišla pobuda za dobrodelno akcijo Združimo dva svetova v eno. V akciji naj bi z različnimi dejavnostmi zbirali finančna sredstva za pomoč najbolj revnim otrokom tretjega sveta. Učenci so se z velikim navdušenjem lotili akcije – na internetu so poiskali informacije o različnih dobrodelnih organizacijah in njihovi dejavnostih, napisali pismo gospodu Drnovšku, risali logotipe in izbirali ime za svojo akcijo.
Imajo različne predloge za zbiranje finančnih sredstev. Prvi predlog je prodaja otroških izdelkov v šoli in na stojnici v središču mesta. želijo si, da v akciji sodelovala tudi Mestna občina Ljubljana in jim omogočila prodajo njihovih izdelkov v starem mestnem jedru.
Lončke in bombažne majice bi potiskali z logotipom akcije, pekli piškote, slikali na svilo ter izdelovali nakit. K sodelovanju bi povabili tudi druge slovenske šole in organizacije. Lahko bi
organizirali skupni dobrodelni koncert v Cankarjevem domu ali Križankah. Kar nekaj učencev je že pripravilo glasbene in plesne točke.
Ko bi zbrali dovolj finančnih sredstev, bi se skupaj odločili za vrsto pomoči. Za nasvet bi vprašali različne organizacije in popotnike npr. Toma Križnarja, ki dobro pozna razmere v Afriki. Želeli bi si, da bi lahko soodločali o porabi zbranih sredstev. 

Skupina učencev, ki bo vodila akcijo  se je poimenovala  IMANI, kar v afriškem jeziku Kiswahilli pomeni UPANJE. Niso ostali le pri besedah. Za praznik zaljubljencev 14. februarja so  v šoli organizirali Valentinovo prodajo, na kateri so zbrali 22.000,00 tolarjev. 

 

       

     

 

                                                                 Mentorica:  Romana A.Dolenc 

 

_____  * _________________________________________________________  

28.2.2006

Pustni torek

Tudi na OŠ Ledina so nas obiskale maškare. Srečali smo jih v računalniški učilnici, na hodnikih, v telovadnici,   v knjižnici, pa tudi v zbornici..