Naj dogodki              ***  
 

 Besedilo: Katarina Rigler Šilc; Izbor fotografij: Petra Čalič

Šolsko leto 2008/09

Januar  2009

___  * _________________________________________________________  

21. 1.

 

 

 

 

Kampanja proti klimatskim spremembam

V okviru UNESCA smo se na Ledini pridružili več kot sedemstotim šolam po celem svetu v akciji ENO KAMPANJA PROTI KLIMATSKIM SPREMEMBAM.

Ni nam vseeno, kar smo dokazali z veliko akcijami na razredni in predmetni stopnji. Vsi pa smo s pomočjo glavne maskote žabca Franka razmišljali, kaj lahko storimo in se tudi zaobljubili, da bomo storili vsaj kakšen majhen korak.

V sredo, 21.1., so našo šolo zasedle žabe, saj so imele svoj pohod. Otroci so z njihovo pomočjo opozarjali vrstnike, učitelje in starše, ki so obiskovalci naše šole, da lahko vsak od nas nekaj naredi za naš planet. Zbrali smo veliko zaobljub in resnično upamo, da se jih bomo vsi držali in tako prispevali k pozitivnim spremembam v našem okolju.

V 5.b so k zaobljubam pozvali tudi nekatere politike. Pismo nam je že poslal predsednik Slovenije gospod Danilo Türk, ostala še pričakujemo.

Diaprojekcija dogodka.

                                     Koordinatorica na OŠ Ledina: Karla Leban

___  * _________________________________________________________  

30. 1.

 

 

 

 

Zimski športni dan na Soriški planini za 5.razreda

30. januar je bil za oba 5. razreda poseben. Na belih strminah smo uživali v sankanju in smučanju, pa tudi kepanju in valjanju v snegu. Nad kopico oblakov nas je pričakalo sonce, ki nam je dan še polepšalo.

Ko smo se vrnili v oblačno Ljubljano, smo bili utrujeni in zadovoljni s tem dnem.