Naj dogodki              ***  
 

 Besedilo: Katarina Rigler Šilc; Izbor fotografij: Petra Čalič

Šolsko leto 2007/08
Januar 2008

 ___  * _________________________________________________________  

9. 01.

Obisk otrok iz vrtca Otona Župančiča

 

V sredo, 9. januarja 2008 so osnovno šolo Ledina obiskali otroci iz vrtca Otona Župančiča iz Ljubljane. Ti otroci so sodelovali pri projektu Prebudimo zmaja na Ljubljanskem gradu. V grajskem stolpu so pripravili imenitno razstavo zmajev.

Otrokom iz vrtca smo Ledinci pripravili pester program. Namesto uvodnega pozdrava sta jih v skupno druženje popeljali v svet plesa Klara Lainšček in Tjaša Gajič, aktualni svetovni prvakinji. Sledila je predstavitev najnovejših pesmi pesnice Mirijam Sabine Žvegla, učiteljice naše šole, ki svoje pesmi objavlja v revijah za otroke. Pesmi je predstavila avtorica sama, kar je pesmim dodalo svojevrsten pečat. Otrokom bosta zagotovo v spominu ostali pesmi z naslovom Nosanje po vrtu in Abecedni odmor.

Po domiselnih rimah smo se preselili v svet igre. Učenci gledališkega kluba so predstavili igrico z naslovom Zmajeva skrivnost in s svojo iskrivostjo navdušili mlade gledalce. Otroci iz vrtca gredo naslednje šolsko leto v šolo, zato je prav, da smo jih popeljali v svet učenosti. Učenki Meta Marinko in Vesna Lazič, ki obiskujeta izbirni predmet nemščina, sta zapeli pesmico v nemščini, nekaj učencev, ki obiskuje izbirni predmet francoščine, pa je v francoščini predstavilo zanimiv pogovor.

Seveda pa v šoli skrbimo tudi za zdravo življenje, zato smo otroke iz vrtca odpeljali v veliko telovadnico, kjer so nas pričakali učenci 1. a in 1. b razreda. Prijazno so nas povabili, da smo z njimi tekmovali v štafetnih igrah. V pozdrav so nam zapeli pesem Kot sonček sem.

Preden so otroci iz vrtca zapustili našo šolo, smo jih povabili v jedilnico, kjer so si ob čaju in piškotih izmenjali mnenje o naši šoli in skupnem druženju. Nad pestrim program so bili zelo navdušeni bodoči prvošolci, prav tako pa tudi vzgojiteljice iz vrtca ter vse učiteljice in vzgojiteljici naše šole, ki smo sodelovale pri snovanju in izvedbi programa.

 

 

    

        

___  * _________________________________________________________  

22. - 29. 01.

Obisk otrok iz vrtca Ledina

 

V letošnjem šolskem letu smo že četrtič gostili otroke iz vrtca Ledina (skupine: Krtek, Lisička, Medvedek in Čebelica). Pridružili so se nam v veliki telovadnici pri zabavnih športnih igrah.

 

Bodočim prvošolčkom smo postavili naslednje vprašanje: Zakaj se veseliš šole?

Aljoša: »Rad bi pisal.«

Mark: »Zaradi tega, ker bo zabavno.«

Nika: »Nočem še v šolo.«

Vid: »Rad igram na računalnik.«

Luka: »Tudi jaz rad igram na računalnik. V šoli mi je lepo.«  

                                                                                                     1. a in 1. b  

 

 

   

___  * _________________________________________________________  

25. 01.

 Obisk učiteljic iz Ruske federacije - Severne Osetije

Na krajšem obisku v spremstvu ge. Fras, mame naše učenke in prevajalke hkrati, sta se na naši šoli mudili učiteljici matematike in angleškega jezika iz Severne Osetije. Z zanimanjem sta prisluhnili pojasnilom o našem šolskem sistemu in naši šoli, si ogledali nekaj razredov in pokramljali z učenci v 3.b. Ob slovesu smo si obljubili, da bomo vzpostavili stike, najprej seveda po internetu.

 

 

___  * _________________________________________________________  

ŠOLSKO TEKMOVANJE V KLEKLJANJU

 

Konec januarja smo na šoli izvedli šolsko tekmovanje v znanju klekljanja. Letos se je pet učenk (od 13 v skupini) pomerilo v hitrosti in natančnosti klekljanja po danem vzorcu v tehniki Ris z zunanjimi in notranjimi postavki.

Tekmovalke morajo na v naprej pripravljenih blazinah sklekljati čim več in čim bolj natančno tekmovalni vzorec. Tekmujejo 45 minut.

 

 

Med petimi je kar štirim uspelo doseči več kot 70 % možnih točk in osvojiti bronasto priznanje. Prvi dve tekmovalki pa sta se z več kot 80 % doseženih točk uvrstili na državno tekmovanje za priznanje Ivanke Ferjančič, ki bo 22. junija 2008 v Idriji.

 

1 .mesto

Alenka BAHOVEC

9. b

2. mesto

Romi KOŽELJ

9.b

3. mesto

Lucija BAHOVEC

8.b

4. mesto

Zala MARIČIČ

8.b

 

                                                  VSEM ISKRENE ČESTITKE!

 

Mentorica in vodja tekmovanja: Ines Štular

___  * _________________________________________________________  

31. 01.

Informativni sestanek za bodoče prvošolčke

Ledina – šola za življenje  

 

Na naši šoli je 31. 1. 2008 potekal informativni sestanek za starše, katerih otroci bodo septembra prvič sedli v šolske klopi.

Učilnica, v kateri je predstavitev potekla, je bila skoraj pretesna za vse starše. Otroci so bili že na začetku prijazno povabljeni v svet zabave. Zabavali so se v računalniški učilnici in v delavnici, v kateri so izdelovali pustne maske. Učiteljice Monika Krošelj, Mirijam Žvegla, Aleša Vogrinec in Petra Poje so poskrbele, da je bil stik s šolo ustvarjalen, prijazen, poučen in zanimiv. Medtem ko so otroci ustvarjali  so  učiteljice staršem predstavile življenje in delo na naši šoli.

Zaradi odsotnosti ravnateljice gospe Ljubice Kosmač je uvodni pozdrav pripadal njeni pomočnici, gospe Mariji Valenčak. V nadaljevanju je predstavila zgodovino naše šole. Poudarila je, da je Ledina hospitacijska šola, kar pomeni, da učiteljice svoje znanje prenašajo na študente.  Posebnost šole so tudi bolnišnični šolski oddelki.  Za svoje delo je osnovna šola Ledina prejela tudi plaketo mesta Ljubljane.

Gospa Natalija Rožnik, učiteljica v 1. triadi, je ob fotografijah staršem predstavila, kako poteka šolski dan prvošolčka. Poudarila je, da se poleg različnih znanj učijo tudi spretnosti in veščin za življenje ter jih postopoma navajajo k samostojnosti.

Gospa Zvonka Rožanec je predstavila, kako poteka jutranje varstvo, gospa Nadja Ulcej pa je predstavila, kako potekajo dejavnosti v podaljšanem bivanju.

Gospa Vera Rozman, socialna delavka, je staršem razjasnila vse, kar jih je zanimalo v zvezi z vpisom.

Na koncu so imeli starši priložnost postaviti vprašanja strokovnim delavkam šole. 

V mesecu juniju bo 1. roditeljski sestanek za starše, ki  bodo vpisali otroke v OŠ Ledina.