Naj dogodki                    ***  
   


Šolsko leto 2006/07
Januar 2007

 ___  * _________________________________________________________  

10. 1.

Obisk zavetišča Gmajnice

Pred novoletnimi prazniki smo se v šoli pogovarjali o tem, da prazniki niso za vse srečni. Spomnili smo se tudi na zapuščene živali in sklenili, da denar, ki nam ga je podaril župan g. Zoran Janković, za naš praznični pevski nastop na Prešernovem trgu, namenimo zapuščenim živalim. Dogovorili smo se, da živali obiščejo razredni predstavniki: Urška, Daša, Filip in Urh. Spremljala sta jih Urškina mamica Filipov očka, ki se je izkazal za odličnega organizatorja. 

V zavetišču so nas zelo prijazno sprejeli. Najprej smo si ogledali zavetišče, potem smo na sprehod peljali dva kužka, najbolj pa smo uživali ob igri s psičkoma. Ker smo v zavetišču preživeli tako lepo popoldne, smo sklenili, da bomo zapuščene živali še večkrat obiskali. Če bomo uspeli omehčati starše, pa bomo kakšno živalco tudi posvojili. 

Učenci 4.b razreda z razredničarko Ireno Š.Mihalič 

  

    

___  * _________________________________________________________  

12. 1.

OBISK ravnatelja iz osnovne šole iz Melbourna

Ravnatelj  iz katoliške osnovne šole iz Melbourna je šolo obiskal povsem naključno. Zvabila ga je rumena in s soncem obsijana stavba, v šoli pa ga je čakalo prijetno presenečenje, saj je bil takoj dobrodošel gost. O šoli je želel vedeti čim več, pokukal pa je tudi v razred, in sicer k prvošolcem (ravno so likovno ustvarjali) ter drugošolcem (glasba ne pozna meja). Učencem je pokazal knjigo o mestu, od koder prihaja, in povedal zanimivost, da je Melbourne drugo največje grško mesto (le v Atenah, glavnem mestu Grčije, je več prebivalcev grškega rodu).

Še ena priložnost za mednarodno sodelovanje! 

___  * _________________________________________________________  

24. 1.

Ptičje hišice 

Učenci 3.a  in 3.b razreda sodelujejo v akciji Krmilnice: Približajmo naravo otrokom, ki jo vodi Društvo za opazovanje ptic DOPPS. Postali so skrbniki dveh ptičjih hišic, ki so jih obesili na drevesi pred šolo. Dodali so zloženko z osnovnimi navodili za hranjenje ptic in prepoznavanje le-teh. Veselijo se opazovanja in hranjenja.

    

 

  Mentorica: Natalija Rožnik 

___  * _________________________________________________________  

Kampanja proti klimatskim spremembam

Tudi na OŠ Ledina v Ljubljani, glavnem mestu Slovenije, smo se vključili v projekt Proti klimatskim spremembam. Glede na to, da se naša šola nahaja v centru mesta, si želimo čistejšega okolja, manj hrupa in umazanije. Hkrati pa se zavedamo, da nas vse to pelje k veliko hujšim stvarem, naravnim katastrofam. (Več..)  

http://enocc.blogspot.com/2007/02/campaign-at-primary-school-ledina.html

   

 

 

 

 

 Učenci 5.a 

Mentorica: Karla Leban

___  * _________________________________________________________  

26. 1.  

Obisk župana Zorana Jankovića 

 

 

Na Osnovno šolo Ledina, najstarejšo šolo v Ljubljani,

ki uspešno promovira Unesco, Zdravo in Eko šolo in se uspešno tudi mednarodno udejstvuje, je prišel na obisk gospod Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana.

 

http://www.ljubljana.si/si/mol/novinar/fotogalerija/71101/detail.html 

 

Ogledal si je delo učencev in učiteljev v učilnicah, poimenovanih po evropskih prestolnicah. Še posebej z veseljem so ga pričakovali učenci 4.b, ki so skrbniki učilnice, poimenovane po našem glavnem mestu, Ljubljani. Z g. županom so se že srečali; na predpraznični dan (22.12.2007) so mu pomagali deliti gradivo, ki je ljudi osveščalo o nevarnostih uporabe petard. Delo so povezali še s koristno akcijo, saj so s petjem prislužili nekaj denarja za zapuščene živali na Gmajnicah. Tudi g. župan je prispeval zanje.

 

V učilnicah ga je čakalo mnogo prijetnih presenečenj, ustvarjal pa je v učilnici Zdrave šole tudi sam. Na rumeno jabolko je napisal lepo misel  "Vsak dan, ki ga preživim z vami, je mnogo lepši." Misel so predstavniki Zdrave šole obesili na jablano lepih misli v I. nadstropju.

 

Učilnica Ljubljana 4.b z razredničarko Ireno Šimenc Mihalič, kjer se pridno učijo Eko frajerji.

 

    

       

 

Učilnica Budimpešta 6.c z razredničarko Nino Hvala Klančič, kjer se pridno učijo matematike ter tehnike in tehnologije.

Mednarodna izmenjava učencev s prijateljskim mestom Dabasom pri Budimpešti.

 

   

 

Učilnica Zdrava šola - računalniška učilnica - vodja Zdrave šole Boža Šarbek

Sestanek predstavnikov Zdrave šole.

 

 

     

 

Učilnica Amsterdam 3.b z razredničarko Natalijo Rožnik

 

 

      

 

Učilnica Dunaj 9.c z razredničarko Katarino Rigler Šilc

Učilnica Pariz z vodjo Unesco šole Tanjo Trpin in vodjo Unesco središča Ljubljana Karlo Leban

Sestanek predstavnikov Unesco šole.

 

     

     

     

Ostali utrinki

 

   

       - Intervju z gospodom županom (Kaja Sara Pergar, 9.c )

       - Misli učencev 4.b razreda o obisku gospoda župana