Nacionalni Unescov ASPnet projekt Dobre vesti iz naše šole in našega mesta

 

 

Aktualno

Predstavitve
projekta

 
Dobre vesti v medijih
 

Rekli so ...
 

Zanimivosti
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   


Aktualno

Šolsko leto 2006/07  

Dobre vesti iz naše šole in našega mesta koordinira OŠ XIV. divizije na Senovem

Vodja projekta: Ljubica Kosmač, OŠ Ledina. Koordinatorica: Irena Škoberne, OŠ XIV. divizije na Senovem.

 

Šolsko leto 2005/06 

Dobre vesti iz naše šole in našega mesta koordinira OŠ XIV. divizije na Senovem

Vodja projekta: Ljubica Kosmač, OŠ Ledina. Koordinatorica: Irena Škoberne, OŠ XIV. divizije na Senovem.   

 

06. 06. 2005

 


 

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, dragi snovalci »Dobrih vesti!«

Zakorakali smo v nov teden. Pred nami je čas, ki bo zahteval veliko dela, potrpežljivosti, dobre volje, ... Vsem preizkušnjam bomo kos in šolsko leto bomo zaključili po meri vseh nas.

K malce drugačnemu pridihu konca šolskega leta je prispevalo naše druženje. Bilo nam je lepo. Po prispeli pošti vem, da je bilo tudi vam. Sicer pa so nasmejani obrazi, nasmehi, sproščenost in navdušenje nad predstavitvami že povedali svoje.

Smo pravi prijatelji, ljudje dobre volje in akterji lepih trenutkov.

Naj tako ostane!

Vsem, ki ste na Senovem preživeli četrtkov utrip, se iskreno zahvaljujem za čas in čudovite predstavitve na odru. Hvala za prijaznost, prijateljstvo in zaupanje. Naj sončnica obrodi mnogo semen, iz vsakega naj požene nova in raznosili jih bomo med prijatelje, ki niso utegnili priti med nas, pa se bomo srečali prihodnje leto.

V imenu vodstva šole, vseh kolegov in kolegic in mojih snovalk Dobrih vesti hvala in SREČNO s Senovega.

Irena ŠKOBERNE (organizatorka srečanja)


06. 06. 2005

 


 

Pozdravljeni, prijatelji s Senovega!

V Ljubljani po Senovem (verjamem pa, da je bilo tudi v drugih krajih tako) sije sonce, vtisi so enkratni in film dobrodošlice se še vedno vrti. Pripravili ste nam čudovito druženje, občutki sprejetosti in prijateljstva so šli z nami v naše šole in na naše domove.

Bili ste kreatorji neverjetno odmevnega dogodka, v naših srcih seveda, in čas, ki ste nam ga poklonili, je dragocen dar.

Tako se rojevajo prijateljstva in živijo svoje svetlo življenje, ga poglabljajo in nadgrajujejo.

Pogrešali smo prijatelje iz Celja, Bistrice pri Tržiču in Solkana, upamo pa, da se nam pridružijo na naslednjem druženju.

Hvala vam, dragi prijatelji iz Senovega, za sončnico in sonce v očeh.

Sončen pozdrav na Senovo!

Ljubica Kosmač (vodja projekta)


03. 06. 2004

 


 

Mavrična popotovanja

Dragi prijatelji Dobrih vesti,

in tako smo priromali na se en konec solskega leta ... To je cas, ko se ozremo po prehojeni poti in ze snujemo nacrte za nove in nove. Morda je bilo res nekoliko manj intenzivno nase letosnje druzenje, a izmenjali smo nekaj dragocenih misli, se ozirali za dobrim, ga ziveli in delili drug z drugim, kadar je bilo le mogoce. Snovali smo tudi skupno srecanje na Senovem, a cas nas je prehitel in projekta nismo uspeli izpeljati do konca. Premisljujem, da o koncu sploh ne bi govorili in bi bilo srecanje na Senovem raje nov zacetek, ki ga, ce bomo vsi tako zeleli, postavimo v oktober.

O nadaljnjem sodelovanju v projektu obvestite tudi svoje vodstvo, da bo naslo pravo mesto tudi v letnem delovnem nacrtu sole in bo pot na Senovo zagotovljena ... Zapisite, da gre za sodelovanje v ASPnet nacionalnem Unescovem projektu. Ovrednoteno bo (morda tudi za nazaj) s tockami za napredovanje v naziv (kot veste, je bilo sodelovanje v projektu do sedaj ovrednoteno le s tockami za napredovanje v placilne razrede). Kriteriji mi sicer se niso povsem znani, a vas o vsem obvestim, ko mi povedo kaj vec.
Sicer pa: za to naj poskrbi komisija, mi pa se z mislimi ze selimo drugam.

Pred nami so vec kot zasluzene pocitnice, uzijte jih v polni meri! Naj vam prinesejo mnoga vesela presenecenja, naj se vam odkrivajo skrivnosti bivanja in rasti, naj bo sonce in naj bo dez, skupaj prineseta mavrico. Za popotnico na mavricna popotovanja pa vam posiljam misel Diane Ackermann o tem, kako lepo je ziveti raznoliko.

»Velika naloga in ljubezenski zaplet z zivljenjem je: Ziveti tako raznoliko, kot je le mogoce, negovati svojo radovednost kot iskrega cistokrvnega konja, se povzpeti nanj in vsak dan galopirati cez nevarne soncne grice. Kjer ni tveganja, je custvena pokrajina plitka in nerazgibana; in zivljenje se zdi kljub svojim dolinam, vrhovom in zavojem kakor brez geografije, samo dolzino ima. Zacne se s skrivnostjo in koncalo se bo s skrivnostjo, toda tako divje in cudovite pokrajine so vmes!«

V zelji, da bi odkrili mnoge divje in cudovite pokrajine in da ostajamo skupaj tudi v naslednjem solskem letu, prav lep pozdrav vsem, se posebej vsem na Senovem, ki nam pripravljajo prijazno jesensko dobrodoslico, Ireno s Senovega pa ob tej priloznosti prosim se za e-naslov.

                                                                                                                        Ljubica  :)


16. 02. 2004

 


 

Po e- in video-konferenci

Dragi prijatelji Dobrih vesti,

prav lepo je bilo spet malo poklepetati z vami. Tehnika nam je sicer vmes ponagajala, a kdo bi se zmenil za to! Pomembno je, da smo se slišali in videli (video-konferenca) ali si pač samo pisali (e-konferenca) in da smo že začeli kovati načrte za prihodnja srečanja. Naj povem imenitno novico, da so nam Senovčani predlagali, da bi bilo letos zaključno srečanje v Senovem. Z veseljem, tako bomo resnično začeli svojo pot po Sloveniji, kot smo si obljubili na lanskoletnem srečanju! Prav je, da ravnatelje že zdaj obvestimo o naših namerah in si pravočasno zagotovimo pot v Senovo.

Iz Senovega pa letos pričakujemo tudi vabilo k sodelovanju v projektu Pomladni dan ... Upam, da bomo v čim večjem številu tudi v marcu našli čas drug za drugega in si z virtualnim druženjem, ki je več kot to, polepšali pomladni dan.

Želim vam lepe počitnice, Ljubica


Petek, 
13. 02. 2004
od 9:00 - 10:00

 
Klepetalnica


 

7. e-konferenca


Dragi prijatelji!

Februar je tu, sonce se veselo smeje skozi okno. To je čas, da si povemo, kaj nam je uspelo ustvariti do tega trenutka. Morda se nam ob prijetnem prijateljskem klepetu porodijo kakšne zanimive nove ideje, koristne za vse. Najpomembneje pa je, da se spet malo družimo! 

                                           Lep pozdrav, Ljubica


22.12.- 
31.12.2003

 

E-voščila

Dragi prijatelji Dobrih vesti!

V predprazničnem času razveselimo drug drugega z e-razglednicami, ki jih najdemo na 
http://www.najdi.si/postcards/

Le še voščilo napišemo: lepe misli, lepe želje za vse nas za prihajajoče novo leto 2004.

Ljubica Kosmač


Petek, 
21. 11. 2003
od 8:00 - 9:00

 


 

6. e-konferenca


Dragi prijatelji Dobrih vesti,

vabljeni na prvo letošnjo e-konferenco, ki bo v petek, 21.11., ob 8.00 v ledinski klepetalnici. Namenjena bo spoznavanju, saj se je kar lepo število skupin zamenjalo, zato je prav, da najprej malo poklepetamo in navežemo prijateljske vezi.

V pričakovanju srečanja na e-konferenci vsem prav lep pozdrav,
                 Ljubica KosmačPetek, 
30. 5. 2003
od 9:00 - 10:00

 


 


5. e-konferenca

Pred srečanjem vseh sodelujočih šol v projektu DOBRE VESTI, ki bo v sredo, 4. junija, na OŠ Ledina v Ljubljani, vas vabimo še na zadnji virtualni klepet na temo sončnih Pavčkovih verzov:

Na svetu si, da gledaš sonce.
Na svetu si, da greš za soncem.
Na svetu si, da sam si sonce
in da s sveta odganjaš – sence.Petek, 
21. 3. 2003
od 8:45 - 10:00

 


4. e-konferenca

Na 4. e-konferenci so sodelovali učenci z OŠ Ledina iz Ljubljane in OŠ Velika Nedelja.Petek, 
20. 12. 2002
od 8:15 - 9:00

 


3. e-konferenca

 Petek, 
22. 11. 2002
od 11:00 - 11:45


2. e-konferenca

Na 2. e-konferenci so sodelovali učenci z OŠ Ledina iz Ljubljane,  OŠ Solkan in OŠ Maksa Pleteršnika Pišece.

Zaradi težav s povezavami v internet (motnje na strani Arnesa) se nam druge šole niso mogle priključiti. Zaradi istega razloga smo spet zaman čakali tudi na menorja iz Japonske in Španije.Sobota, 
9. 11. 2002
od 10:00 - 10:45

 

 

 1. e-konferenca (poročilo)

Na 1. e-konferenci so sodelovali učenci z OŠ Ledina iz Ljubljane, OŠ Hinka Smrekarja iz Ljubljane, OŠ Solkan, OŠ Frana Kranjca iz Celja in OŠ Fokovci.

Bil je to prijeten klepet in prijetno spoznavanje, izrečenih je bilo veliko lepih misli – skupaj smo doživeli nekaj povsem novega: e-konferenco.

V drugi konferenci se nam bosta pridružita tudi mentorja iz Japonske in Španije.Sobota, 
9. 11. 2002
od 10:00 - 10:45

 

 

 


1. e-konferenca (napoved)
Rad bi ti povedal nekaj prav posebnega

I have to tell you something special 

Priprave na e-konferenco v novembru so v polnem teku. Zavzeto prebiramo, kar so napisali naši dopisniki iz različnih šol po Sloveniji in v tujini in se pripravljamo na virtualno srečanje.

Za komunikacijo bomo uporabili kar klepetalnico CHAT. Kliknite ikono na levi! Najdete jo tudi na spletnih straneh OŠ Ledina. Kakšne posebne priprave niso potrebne, potrebujemo le internet. Delo v klepetalnici lahko preizkusite že prej. 

To bo naše prvo virtualno srečanje, zato si bomo vzeli čas za spoznavanje in šele nato začeli z vprašanji in pripovedovanji, kako smo doživljali svoje delo v projektu. Drug drugemu bomo povedali kaj zanimivega, morda celo kakšno anekdoto. Če bo nastalo kaj zanimivega, bomo objavili na straneh projekta v rubriki Zanimivosti. 

V veselem pričakovanju vse prav lepo pozdravljam.      
Ljubica Kosmač, vodja projekta

 


Uvodna stran projekta

OŠ Ledina, Ljubljana English version