Dogodki

 

 
 

Sodelovanje učenke naše šole na zaključni prireditvi literarnega natečaja


Letošnje leto je bil že 8. po vrsti razpisan natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji. Natečaja se udeležujejo tudi učenci naše šole.
 

Vsako leto učenci in dijaki napišejo preko dvesto pisem, njihove zgodbe v pismih pa so globoke, iskrene, včasih srce parajoče, predvsem pa navdihujoče tudi nam odraslim. V letošnjih pismih so pisali o ljubezni do materinščine.
 

Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad in priznanj je potekala v nedeljo, 20. 10. 2019, ob 16. uri v kulturnem domu v Preddvoru, na njej pa je nastopila Ema Kralj, učenka naše šole, in tako prijetno popestrila nedeljsko dogajanje na odru.
 

Ema je stara dvanajst let in igra flavto že peto leto. Glasbo ima zelo rada, zato tudi poje v zboru in igra v orkestru. Na zaključni prireditvi je zaigrala naslednje skladbe:

 

1. Sergio Arriagada: Viejo vals (argentinski valček)
2. Sergio Arriagada: Tango
3. Bryan Kelly: Calypso

 

Dr. Mira Delavec Touhami, predsednica KD Josepine Turnograjske in glavna organizatorka natečaja, ter članici komisije, mag. Janja Čolić in Petra Hudnik, upamo, da se boste učenci in tudi dijaki tudi v bodoče udeleževali natečaja v tako velikem številu.

 

mag. Janja Čolić