Dogodki

 

 
 

Zaključek bralne značke z Natašo Konc Lorenzutti

 

Ljubitelji branja smo imeli v ponedeljek, 20.5.2019, v Kulturnem domu Lukovica prireditev ob zaključku bralne značke. Obiskala nas je igralka, pesnica in na prvem mestu pisateljica, Nataša Konc Lorenzutti. Učenki Hana Prohinar in Julija Gabrovec sta na drugi prireditvi s pisateljico izvedli intervju, preko katerega smo o njej marsikaj izvedeli. Srečanje mi je bilo zelo všeč. Prebrala sem nekaj njenih knjig, v katerih sem našla tudi del sebe.
 

Do zdaj sem bralno značko vedno opravila. Knjige so del mojega življenja, saj sem jih prebrala toliko, da so mi dale navdih za pisanje moje lastne knjige, ki je še v nastajanju.
 

Kristina Strojan, 7. a

Tudi letos je za nami uspešno šolsko leto branja pri bralni znački. Kar 70 % učencev z osvojeno bralno značko - z Brda, Blagovice in Krašnje se je zbralo na zaključnih prireditvah po posameznih lokacijah.
 

Medse smo povabili zelo ustvarjalno pisateljico in vsestransko umetnico, Natašo Konc Lorenzutti, ki je bila za več svojih del nominirana ali nagrajena. Učenci, vključeni v Cankarjevo tekmovanje in sedmošolci v projekt Rastem s knjigo, so že med šolskim letom prebrali njeno knjižno uspešnico Avtobus ob treh.
 

Na prireditvah pa so jo učenci spoznali še po drugih vlogah: kot pesnico, gledališko igralko, profesorico na gimnaziji, odlično pevko in tudi kot mamo.
 

Predstavila je nekaj svojih del, v katere vključuje pomembne vrednote, življenjske nauke, družinske situacije, temo prijateljstva in druge. Svoje basni je pripovedovala s pomočjo kamišibaja (leseno gledališče, pripovedovanje zgodb ob slikah).
 

V programu matične šole je v dvorani v Lukovici nastopilo tudi osem učencev: Neja Cerar, Domen Žun, Martin Pezdirc, Ajdin Sejdinović, Julija Gabrovec, Hana Prohinar, Enej Podlesek in Jurij Drobež.
 

Čestitamo vsem učencem z osvojeno bralno značko. Posebne čestitke pa veljajo letošnjim 20 zlatim bralcem v 9. razredu! Bralni znački so bili zvesti skozi vsa leta osnovne šole.
 

Nataši Konz Lorenzutti se najlepše zahvaljujemo za res prijetno, dinamično in z bralnimi vzpodbudami obarvano druženje.
 

Želimo ji, da bi v različnih življenjskih trenutkih tudi v bodoče našla veliko iskric za ustvarjanje.

 

Danica Dolar